INTEGRATIES

Concurreer met grote OTA's voor directe boekingen met Google Hotel Ads

Maak gebruik van RoomRaccoon, een connectiviteitspartner van Google Hotels. Leid reizigers rechtstreeks naar je website en maximaliseer je ROI met ons pay-per-stay model.

Meer zichtbaarheid met gesponsorde hotel advertenties

Wist je dat 57% van de reizigers het boeken van een accommodatie begint met een Google-zoekopdracht zoals "hotels in [Your Location]" of "hotels bij het strand van [Your Location]"?

Trek reizigers aan die actief op zoek zijn naar een hotel in een bepaald gebied. De gesponsorde advertenties van Google bevatten de naam van je bedrijf, het directe boekingstarief, de beschikbaarheid en een stukje tekst om de unieke voordelen van het boeken via jouw website te benadrukken.

Werk samen met Google voor een toename in directe boekingen

Als je ernaar streeft om minder afhankelijk te zijn van dure OTA's en je directe verkoop te laten groeien, dan kan Google Hotels je daarbij helpen. Via een connectiviteitspartner als RoomRaccoon zorgt Google ervoor dat reizigers je hotel kunnen vinden, deelt het je actuele tarieven en stuurt het klanten aan om direct te boeken via je website met een geïntegreerde booking engine.

Voordelen van directe boekingen via Google:

 • Betaal minder commissie per boeking dan bij OTA's
 • Commissiekosten worden alleen berekend voor bevestigde boekingen (pay-per-stay)
 • Gasten die direct boeken zijn vaker geneigd terug te komen
 • Sla gast- en boekingsgegevens op die voor jou van belang zijn
 • Profiteer van flexibiliteit bij het soort kortingen en arrangementen dat je aanbiedt

RoomRaccoon's diensten voor Google Hotels

Naadloos installeren, bieden en factureren

Je hoeft geen expert te zijn op het gebied van digitale marketing om te profiteren van Google Hotel Ads. RoomRaccoon biedt beheerde diensten aan, zonder extra kosten!

Leun achterover en laat ons alles regelen:

• Wij zorgen voor de hele set-up van begin tot eind!
• Wij beheren je biedstrategie om je rendement te maximaliseren
• Sla het aanmaken van een Google Ads Manager account over - wij beheren de betalingen voor je
• Ontvang een gedetailleerde factuur aan het einde van de maand voor volledige transparantie

Commissiekosten beheren met pay-per-stay

Door onze samenwerking met Google Hotels bieden we een exclusief pay-per-stay (PPS) prijsmodel dat alleen commissies in rekening brengt voor bevestigde boekingen, in tegenstelling tot standaard advertentiecampagnes, waarbij een pay-per-click (PPC) in rekening wordt gebracht.

Ons PPS-prijsmodel biedt hotels een gerust gevoel. Het stelt potentiële reizigers in staat om meerdere keren met je hotel advertentie in contact te komen tijdens het plannen van hun reis, terwijl je alleen betaald wanneer de boeking succesvol is afgerond. Bovendien omvat het een vast bedrag, zodat je altijd weet hoeveel je voor elke boeking moet betalen. Geen verrassingen!

Een centraal platform om de omzet te verhogen, bedrijfsvoering te stroomlijnen en gasttevredenheid te verhogen

Google Hotel Ads: Meer informatie

Veelgestelde vragen over Google Hotel Ads

1Wat zijn Google Hotel Ads?
Google Hotel Search is een krachtige tool van Google die dient als een meta-zoekplatform en reizigers leidt naar accommodaties die perfect aansluiten bij wat ze zoeken. Wat Google Hotels onderscheidt, is de mogelijkheid om je hotel direct te laten concurreren met grote online travel agencies (OTA's) zoals Booking.com en Expedia.
2Hoe werkt Google Hotel Ads?
Google Hotel Search is de ultieme marktplaats voor hotels - waar alle OTA's en hotels kamers en beschikbaarheid kunnen adverteren. Het is vaak de eerste plek waar reizigers hun accommodatie zoeken: via een Google zoekopdracht.

Locatiegerichte zoekopdrachten: Als reizigers op zoek zijn naar een verblijfplaats in een bepaald gebied of in de buurt van populaire toeristische attracties, zullen ze een zoekmodule gebruiken waar ze foto's, namen, prijzen en een kaart met hotels kunnen bekijken. Zo kunnen ze snel de tarieven vergelijken die worden aangeboden op verschillende OTA's, inclusief jouw directe link, zodat ze de beste optie kunnen boeken.

Zoekopdrachten op naam: Aan de andere kant, als iemand op de naam van je hotel zoekt, krijgen ze je Google Business Profiel te zien, dat een uitgebreide zoekmodule voor hotels bevat. Dit gedeelte toont je huidige tarieven op de OTA's waarmee je samenwerkt en vergelijkt deze met de tarieven die beschikbaar zijn via je website. Dit toont aan dat het hebben van actieve Google Hotel Ads noodzakelijk is om te voorkomen dat OTA's bezoekers wegkapen bij de directe zoekresultaten.
3Wat kosten Google Hotel Ads?
Google Hotels werkt als een OTA. Er zal altijd een commissie in rekening worden gebracht voor boekingen via deze service. De commissie die Google in rekening brengt is echter lager dan die van OTA's zoals Booking.com, die 15% of meer in rekening kunnen brengen! De commissiekosten worden alleen berekend voor bevestigde boekingen, wat betekent dat het pay-per-stay is (niet pay-per-click). Het PPS-model van RoomRaccoon vermindert het risico dat het advertentiebudget van je hotel wordt besteed aan zoekende reizigers die meerdere keren op je advertentie klikken.

Neem contact met ons op als je vragen hebt over onze Google Hotels prijzen. We voorzien je graag van meer informatie.
4Wat is het verschil tussen Google Hotel Ads en Google Ads?
Google Hotels is een gespecialiseerd platform binnen het Google ecosysteem dat speciaal is ontworpen voor de hospitality industrie. Het stelt reizigers in staat om te zoeken naar accommodaties, prijzen te vergelijken, beoordelingen te bekijken en direct te boeken via de website van je hotel.

Daarnaast verschijnen Google Hotel Ads op verschillende plaatsen in het ecosysteem van Google, waaronder Google Maps. Ze bevatten ook andere inhoud, zoals kamerprijzen, beschikbaarheid en aanvullende informatie zoals gratis annuleren.

Bekijk de onderstaande infographic waarin Google Hotel Ads en Google Ads worden vergeleken.

 

5Wat zijn de verschillen tussen een gratis en een betaalde boekingslink?
Betaalde links krijgen voorrang bovenaan de zoekresultaten en zijn beter zichtbaar, waardoor het aantal kliks toeneemt en je uiteindelijk meer boekingen krijgt. Gratis links worden daarentegen onderaan geplaatst en zijn veel minder zichtbaar, waardoor ze er in wezen niet in slagen boekingen van OTA's naar jouw website te halen. Ironisch genoeg kunnen gratis vermeldingen je uiteindelijk meer geld kosten omdat OTA's meer zichtbaarheid krijgen en de boekingen binnenhalen. Investeren in betaalde links kan dus een effectieve strategie zijn om je directe boekingsprestaties te verbeteren en je inkomstenpotentieel te vergroten.
6Wat is een Google Business Profiel?
Een Google Business Profiel is een handig en gratis hulpmiddel voor hoteleigenaren om hun bedrijfsinformatie te beheren en in contact te komen met potentiële klanten. Als je Google Hotel Ads wilt gebruiken, is het aanmaken van een Google Business Profiel verplicht. Door je profiel zo volledig mogelijk in te stellen, kun je het aantal directe boekingen verhogen.

Hier volgen enkele tips om je op weg te helpen:

 • Voeg contactgegevens toe zoals je telefoonnummer, website, openingstijden en e-mailadres.
 • Laat de identiteit van je hotel zien met foto's, een omslagafbeelding, je logo etc. om op te vallen.
 • Voeg berichten toe aan je bedrijfsprofiel om speciale acties, evenementen en updates te promoten om klanten op de hoogte te houden.
7Wat zijn de meest voorkomende fouten die hotels maken bij het gebruik van Google Hotel Ads?
Je bedrijfsprofiel verkeerd instellen: Bij het maken van je bedrijfsprofiel is het cruciaal om ervoor te zorgen dat de opgegeven bedrijfsnaam en locatie overeenkomen met de fysieke locatie en officiële bedrijfsnaam voor validatiedoeleinden Als je bijvoorbeeld vastgoedbeheerder bent en je wilt adverteren voor een accommodatie in je portfolio, dan moet je het bedrijfsprofiel gebruiken dat bij die specifieke accommodatie hoort wanneer je advertenties plaatst.

Hier zijn de aanvullende vereisten voor hotels die worden vermeld op Google Hotels:

 • Het aanbieden van overnachtingen
 • Een fysieke aanwezigheid hebben op een vaste, voor publiek toegankelijke locatie
 • Het hebben van permanente muren en sanitaire voorzieningen
 • Werken met een bemande receptie of management op locatie, beschikbaar tijdens kantooruren
 • De minimale verblijfsduur mag niet meer zijn dan 7 dagen

Je directe boekingstarief is hoger dan je OTA-tarieven: Om beter te kunnen presteren dan OTA's zoals Booking.com en Expedia, is het belangrijk dat je directe boekingstarief gasten aantrekt Een manier om dit te bereiken is door verschillende tarieven aan te bieden op je website en je OTA-platforms. Let er ook op dat je OTA-specifieke aanbiedingen niet tegelijkertijd met je Google Hotel Ads uitvoert.

Je bedrijfsprofiel niet onderhouden: Het is belangrijk om je bedrijfsprofiel up-to-date te houden met recente foto's van je accommodatie en te reageren op openbare beoordelingen van klanten om vertrouwen op te bouwen bij nieuwe en terugkerende klanten. Je moet ook je bedrijfsinformatie, zoals telefoonnummer, e-mailadres en openingstijden up-to-date houden om onduidelijkheid te voorkomen.