INTEGRATIES

Concurreer met grote OTA's voor directe boekingen met Google Hotel Ads

Moeite om online zichtbaar te worden? Met Google Hotel Ads kan je de beschikbaarheid en prijzen op Google Search, Maps en de Assistant weergeven en klanten naar je website sturen om direct te boeken.

Meer zichtbaarheid en nieuwe gasten bereiken online

Wist je dat 57% van de reizigers het proces van boeken begint op Google? De enige manier om een toppositie op Google Search te bemachtigen is om je eigen Google Ads campagne te voeren en zo bovenaan te staan bij zoekopdrachten zoals “hotels in Amsterdam” of “eco-vriendelijke hotels in Breda”.

Verhoog directe boekingen met 43%

Met Google Hotel Ads als onderdeel van je marketingstrategie voor hotels hoef je niet veel geld uit te geven om direct resultaat te zien. Een goed voorbereide Google Ads-campagne kan je directe verkopen een boost geven, wat leidt tot een betere sturing van de gastervaring.

Moeiteloos installeren, bieden en factureren

Je hoeft geen gespecialiseerde advertentie manager te zijn om RoomRaccoon’s Google Hotel Ads integratie te gebruiken. Wij zorgen overal voor. RoomRaccoon is een premium partner van Google Hotel Ads.

Je profiteert van een pay-per-stay model en betaalt alleen wanneer een bezoeker een verblijf volbrengt dat zij via jouw hotel advertentie hebben geboekt.

Bouw naamsbekendheid op en verhoog inkomsten door upsells

Meer directe boekingen betekent meer mogelijkheden voor upselling van inventaris en kamerupgrades – en uiteindelijk het verhogen van je inkomsten.

FAQs: Google Hotel Ads

Google Hotel Ads is het grootste metasearch kanaal. Het wordt beheerd door Google en is geïntegreerd met de andere diensten van het bedrijf, waaronder de belangrijkste zoekmachine, de Google Maps-service en de AI-aangedreven Google Assistant. Het platform werkt door het tonen van informatie over hotels en hun kamerbeschikbaarheid aan potentiële klanten die relevante zoekopdrachten invoeren.

Als klanten naar een hotel zoeken op Google Search of Maps, krijgen ze een zoekmodule voor hotels te zien met foto’s, namen, prijzen en een kaart. This provides the opportunity to perform quick room rate comparisons and offers links to different booking engines, allowing customers to find the best possible price. Dit biedt de mogelijkheid om snel kamerprijzen te vergelijken en biedt links naar verschillende booking engines waardoor klanten de best mogelijke prijs kunnen vinden.

Wanneer ze een hotel selecteren, zien ze up-to-date prijzen en links om direct bij dat hotel te boeken voor de data en het aantal gasten dat ze selecteren.

De kosten per boeking met Google Hotel Ads zijn lager dan de gemiddelde kosten per boeking voor OTA’s. Vergeleken met de gemiddelde kosten per boeking van 18% voor OTA’s, stelt Google Hotel Ads je in staat om directe boekingen te verkrijgen voor minder dan een OTA-reservering.

Integratie is eenvoudig! Vraag gewoon de connectiviteit voor Google Hotel Ads aan, en een van onze vriendelijke Customer Success managers zal de details voor je regelen.