Maximaliseer de zichtbaarheid door te koppelen aan je favoriete boekingskanalen met hotel channel manager software

Trek meer gasten aan en zorg dat je reserveringskalender sneller gevuld is. Beheer al je tarieven via een channel manager die in slechts 5 seconden synchroniseert tussen meerdere kanalen.

Vraag een demo aan

Vul het onderstaande formulier in om een demo te boeken en je gratis proefversie te ontvangen.

De Channel Manager waar klanten op vertrouwen voor naadloze connectiviteit

Onze yield regels werken uitzonderlijk goed als we het hoogseizoen naderen. Ze helpen ons ook om het boekingsverkeer te reguleren door onze tarieven aan te passen op basis van de bezettingsgraad. We kunnen 10% korting geven aan gasten die voor het eerst komen en 20% aan VIP-gasten die al meer dan 5 jaar bij ons boeken. - TAKUNDA, GENERAL MANAGER BIJ THE GLEN BOUTIQUE HOTEL

Houd al je kanalen, kamers en tarieven bij op één plek.

Synchroniseer je beschikbaarheid direct.

Houd je beschikbaarheid en tariefplannen in realtime bij voor alle kanalen. Als een gast boekt op een OTA of de website van je accommodatie, werkt de RoomRaccoon Channel Manager direct alle kanalen bij.

Een volle boekingskalender en geen overboekingen.

Voorkom het risico op dubbele boekingen en de noodzaak om te schakelen tussen extranetten door eenvoudig te koppelen met je favoriete online distributiekanalen.

Voer enkele of bulk tariefupdates uit met één klik.

Met een paar simpele stappen kun je individuele tariefplannen bijwerken of al je tarieven synchroniseren met een bulkactie. Zo bespaar je tijd en zorg je ervoor dat je tarieven concurrerend blijven.

Centraliseer je kanaalbeheer en bespaar tijd.

Stel eenvoudig vanaf één plek tarieven, beschikbaarheid en beperkingen in (minimumverblijf, stop verkoop etc.) voor alle aangesloten kanalen.

Wees de online reismarkt de baas met RoomRaccoon's dynamische hotel channel manager module

Tarief beheer

Specifieke tarieven per kanaal

Houd eenvoudig dezelfde tarieven aan of stel andere tarieven in voor een specifiek kanaal. Met de gebruiksvriendelijke hotel channel manager software van RoomRaccoon kun je snel en eenvoudig de tarieven per kanaal bijwerken.

Price Checker

Houd reizigers op de booking engine van je website met de RoomRaccoon prijsvergelijker. Gasten kunnen je directe tarieven vergelijken met die op populaire boekingskanalen zoals Booking.com, Agoda, Expedia en Airbnb.

Inkomstenbeheer

Stel yield regels in die je tarieven in realtime optimaliseren op basis van de vraag en concurrentie met RaccoonRev. Het is onmogelijk om elk kanaal en je concurrentie de hele dag in de gaten te houden, dus onze Yield Manager doet dat voor je.

Enkelvoudige of bulk tariefaanpassingen

Verhoog of verlaag je tariefplannen op boekingskanalen. Werk snel en eenvoudig je tarieven bij per kanaal of maak bulkaanpassingen met behulp van de synchronisatieknop.

Kanaalbeheer

Geen extra commissie

Maak verbinding met elk kanaal en ontvang boekingen zonder extra commissie te betalen met RoomRaccoon's hotel channel manager software. Plan je distributiestrategie zonder beperkingen.

Kanaal rapportage en inzichten

Houd bij welke kanalen het beste presteren en optimaliseer je distributiestrategie met waardevolle inzichten uit onze rapporten.

200+ OTA's en andere boekingssites

Ontdek meer dan 200 online boekingskanalen en verschijn op de meest geschikte OTA's voor je hotel, lodge, hostel, B&B, pension of vakantiewoning.

Directe API-verbindingen

Laat je gegevens naadloos overlopen tussen RoomRaccoon's Channel Manager en aangesloten kanalen. We hebben veilige, directe API-samenwerkingen en bidirectionele verbindingen met boekingskanalen.

Inventarisbeheer

Gebundelde inventaris

Verdeel je inventaris gelijkmatig over alle boekingskanalen, inclusief je website. In dit geval neemt je totale inventaris af wanneer je een boeking ontvangt.

Kamers in kaart brengen bij OTA’s

Leun achterover en laat het toewijzen van je inventaris aan ons over. Onze service bestaat uit het in kaart brengen van je tariefplannen binnen je property management systeem naar je OTA's.

Boeking notificaties

Ontvang alle boekingen op je website en via boekingskanalen van derden rechtstreeks in je reserveringssysteem met onmiddellijke notificaties.

Synchronisatie in 5 seconden

Dankzij snelle datasynchronisatie en automatisering via de channel manager van RoomRaccoon is de kans op overboekingen kleiner.

Betalingen

VCC-beheer

De channel manager importeert virtuele creditcards (VCC's) en slaat ze op in de reservering van de gast, zodat ze eenvoudig toegankelijk en zichtbaar zijn.

Automatisch belasten van VCC's

Belast VCC's automatisch zodra ze geactiveerd worden en loop geen inkomsten mis. Daarnaast kun je belaste en niet-belaste VCC's bekijken per boekingskanaal in het VCC-overzicht.

Betalingswijziging

Bij wijziging of annulering van een reservering werkt de channel manager de betalingsgegevens bij.

Veilige betalingsverwerking

Met RaccoonPay, ons betalingssysteem voor hotels, kunnen gasten op ieder moment tijdens hun verblijf veilig betalen en zelf de betaalmethode en valuta kiezen.

 

ROOMRACCOON MARKTPLAATS

Koppel aan 200+ verkoopkanalen

Koppel eenvoudig je favoriete online boekingskanalen en begin met verkopen. Geen extra commissies!

Onze snelle synchronisatie duurt slechts 5 seconden, waardoor jij je kunt richten op het leveren van een geweldige gastervaring.

De beste Channel Manager voor Booking.com

Wij zijn een vertrouwde partner van Booking.com.

RoomRaccoon's hotel channel manager software heeft een robuuste bidirectionele verbinding met de OTA-gigant, waardoor geavanceerde functies beschikbaar zijn die RoomRaccoon klanten een naadloze alles-in-één ervaring bieden.

Een centraal platform om je omzet te verhogen, bedrijfsvoering te stroomlijnen en gasten tevreden te stellen.

We laten je graag de mogelijkheden van RoomRaccoon zien. Vraag vandaag nog een gratis demo aan.

Channel Management software voor hotels en hosts

Uit de gegevens van RoomRaccoon blijkt dat het gemiddelde hotel 3-5 boekingskanalen gebruikt om zijn inventaris te verkopen. Download onze handleiding om te ontdekken hoe je de perfecte oplossing kunt kiezen voor jouw bedrijf.

Download onze handleiding voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over hotel Channel Manager software

1Wat is hotel channel manager software en hoe werkt het?

Een hotel channel manager is een softwaretool waarmee hoteliers en managers de distributie van hun inventaris via verschillende online boekingskanalen efficiënt kunnen beheren, waaronder grote en niche OTA's, globale distributiesystemen (GDS), metazoekmachines (Google) en andere reisbureaus.

Het belangrijkste doel van een hotel channel manager voor onafhankelijke hotels is het automatiseren en stroomlijnen van het proces om de beschikbaarheid van kamers, tarieven en andere belangrijke informatie over meerdere kanalen in realtime bij te werken.

Hierdoor kunnen hotels hun inkomsten optimaliseren door ervoor te zorgen dat er nauwkeurige en actuele informatie beschikbaar is voor potentiële gasten op verschillende boekingsplatforms en eenvoudig de tariefpariteit te beheren.

Dit alles is mogelijk via het RoomRaccoon platform, dat snel je tarieven en beschikbaarheid synchroniseert over al je aangesloten kanalen zonder dat er handmatige invoer nodig is. Kortom, een hotel channel manager vergroot de zichtbaarheid van de inventaris op verschillende kanalen om boekingen en inkomsten te stimuleren en centraliseert de gegevens, waardoor er vanaf één plek direct zicht is op en controle is over meerdere kanalen.

2Wat zijn de grootste voordelen van hotel channel manager software?

Het gebruik van hotel channel manager software heeft verschillende voordelen als het gaat om het optimaliseren van het verkoopproces van hotelkamers in een hevig concurrerende online reismarkt. Zie de hotel channel manager als de dirigent van een orkest. Zonder dirigent heb je een chaotisch geheel met muzikanten (boekingsplatforms) die niet op elkaar zijn ingespeeld. Maar met een channel manager heb je een harmonieus orkest, dat ervoor zorgt dat alle muzikanten samenspelen, wat resulteert in een succesvolle uitvoering zonder overboekingen en lege kamers.

De grootste voordelen van het gebruik van een hotel channel manager zijn:
 • Het vereenvoudigen van tariefwijzigingen en het elimineren van verstoringen in de bedrijfsvoering.
 • Het verbeteren van de zichtbaarheid van inventaris over meerdere kanalen wat resulteert in een toename van boekingen en inkomsten.
 • Realtime synchronisatie van beschikbaarheid vermindert het risico op dubbele of te weinig boekingen.
 • Gecentraliseerd databeheer bespaart reserveringsmanagers elke dag uren werk.
 • Inzichten in de best presterende kanalen verbeteren de effectiviteit van je kanaalbeheer strategie.
3Hoe kan ik channel manager software integreren met mijn bestaande hotel management systeem of property management systeem (PMS)?

Bij het integreren van nieuwe software in je bestaande tech ecosysteem is het essentieel om compatibiliteit te garanderen. Dit betekent dat de channel manager software de vereiste gegevens moet kunnen communiceren met je property management of reserveringssysteem en vice versa. Een slechte verbinding tussen deze twee essentiële systemen kan leiden tot vertragingen in het bijwerken van tarieven en beschikbaarheid, wat kan leiden tot overboekingen en ontbrekende reserveringsgegevens.

Om een ingewikkeld pakket aan technische oplossingen te vermijden die tot meer frustratie kunnen leiden, overweeg dan om een alles-in-één hotel management systeem als RoomRaccoon te gebruiken. RoomRaccoon's Property Management Systeem (PMS), Channel Manager en Booking Engine zijn ontworpen met het oog op compatibiliteit en zijn volledig geïntegreerd in een gebruiksvriendelijk platform. Ze werken naadloos samen om een snelle en accurate gegevensoverdracht te garanderen. Daarnaast biedt RoomRaccoon speciale implementatie sessies om te helpen met de instellingen en het overzetten van data vanuit bestaande systemen en kanalen.

4Met welke kanalen en online travel agencies (OTA's) kan ik koppelen met behulp van hotel channel manager software?

De beschikbare boekingskanalen kunnen per aanbieder verschillen. Het kiezen van een channel manager die je kan verbinden met een groot aanbod aan online boekingskanalen is een slimme zet die je kan helpen om meer potentiële klanten te bereiken en je boekingen te stimuleren.

Verken de Marktplaats van RoomRaccoon, met meer dan 200 online travel agents (OTA's) voor zowel de grote (Booking.com, Expedia, Airbnb en Vrbo) als nichemarkten (Mr and Mrs Smith, Agoda en Ctrip). Onze samenwerking met globale distributiesystemen zoals Amadeus, Pegasus en Travelport geeft je ongeëvenaarde toegang tot de lucratieve zakelijke reismarkt. Bovendien helpen onze metazoekmachines, zoals Google en TripAdvisor, je bij het stimuleren van directe boekingen.

5Naar welke functies moet ik kijken bij het kiezen van hotel channel manager software?

Als je op zoek bent naar hotel channel manager software, is het belangrijk om rekening te houden met deze 11 essentiële functies die helpen bij het effectief beheren van online distributie:

 • Kanaalconnectiviteit: Zorg ervoor dat de channel manager verbindingen ondersteunt met een groot aantal online travel agencies (OTA's), globale distributiesystemen (GDS) en andere distributiekanalen. Hoe meer kanalen er geïntegreerd kunnen worden, hoe groter het bereik van je hotel.
 • Realtime updates: Zoek naar een channel manager die realtime updates en tariefupdates biedt om overboekingen of te weinig boekingen te voorkomen.
 • Tarief- en inventarisbeheer: De software moet één dashboard bieden om eenvoudig tarieven, beschikbaarheid en beperkingen te beheren voor alle aangesloten kanalen.
 • Bidirectionele synchronisatie: Zorg ervoor dat de channel manager bidirectionele datasynchronisatie ondersteunt, wat betekent dat het zowel gegevens kan versturen als ontvangen van je hotel PMS.
 • Gecentraliseerd dashboard: Een gebruiksvriendelijk platform dat alle kanalen consolideert op één plek, wat tijd bespaart en fouten vermindert.
 • Rapportage en analyse: Zoek naar rapportagetools die de prestaties van je kanalen, bezettingsgraden, inkomsten en andere belangrijke gegevens duidelijk weergeven.
 • Geautomatiseerde regels: De mogelijkheid om geautomatiseerde regels in te stellen die automatisch je tarieven wijzigen of je inventaris aanpassen als reactie op de marktvraag en de beschikbaarheid van concurrenten.
 • Kortingsacties en arrangementen: De mogelijkheid om speciale aanbiedingen, kortingsacties en arrangementen te creëren en te beheren om meer gasten aan te trekken.
 • Klantenservice en training: Uitstekende klantenservice en training om je te helpen het maximale uit de software te halen.
 • Veiligheid en gegevensbescherming: Zorg ervoor dat de software veilig is en voldoet aan de voorschriften voor gegevensbescherming om de informatie van je gasten te beschermen.
 • Kosten en contractvoorwaarden: Kijk goed naar de prijsstructuur, inclusief de opstartkosten, maandelijkse of jaarlijkse kosten en commissiepercentages, om er zeker van te zijn dat ze binnen je budget passen.
6Hoe werkt hotel channel manager software?

Stel je voor dat channel manager software fungeert als een slimme assistent voor je hotel. De werking doet wonderen: als iemand een kamer boekt of als je de prijs van een kamer wijzigt, wordt deze informatie direct bijgewerkt, overal waar de kamer online staat.

Dus als je inventaris op verschillende websites wordt aangeboden, zoals Expedia of Airbnb, dan zorgt de channel manager ervoor dat je kalender altijd up-to-date is op al die sites.

Dit zorgt ervoor dat je kamers niet per ongeluk dubbel geboekt worden of dat er verouderde prijzen rondzwerven. En er is een bonus! Het neemt alle boekingen van die websites en ordent ze netjes op één plek, de reserveringskalender of PMS van je hotel. Op deze manier kun je eenvoudig al je reserveringen bijhouden, waardoor het beheer van je hotel eenvoudig en georganiseerd wordt.

7Wat kost hotel channel manager software?
RoomRaccoon's hotel channel manager software heeft een vast maandelijks of jaarlijks bedrag (20% korting) zonder extra commissie of reserveringskosten. Dit betekent dat je zoveel kunt verkopen als je wilt zonder je zorgen te maken over extra kosten. En het beste gedeelte? Je hebt al toegang tot ons hele platform vanaf €124 per maand, inclusief een PMS, booking engine en channel manager. Bekijk onze verschillende abonnementen en kies er een die het beste past bij jouw operationele behoeften.