Vereenvoudig de werkzaamheden en verbeter het gasttraject met een PMS systeem

Bespaar tijd op taken zoals gastcommunicatie, betalingen, reserveringen, uitchecken en nog veel meer. Optimaliseer de gastervaring door automatisering met RoomRaccoon's hotel PMS.

Vraag een demo aan

Vul het onderstaande formulier in om een demo te boeken en je gratis proefversie te ontvangen.

De eenvoudige en opmerkelijk efficiënte PMS voor hotels

Boekingen
De reservering
Groepsboekingen
Documenten
Mijn accommodatie

Documenten

Wil je de communicatie met je gasten optimaliseren? RoomRaccoon's hotel PMS kan helpen bij het personaliseren en automatiseren van berichten om ervoor te zorgen dat ze op het juiste moment worden verstuurd.

Laat algemene berichten en tijdrovende communicatie achterwege en zorg voor een soepele gastervaring!

Groepsboekingen

Beheer moeiteloos groepsboekingen voor georganiseerde reizen, zakelijke groepen en evenementen. Het property management systeem van RoomRaccoon is perfect als je op zoek bent naar winstgevende mogelijkheden voor groepen!

Boekingen

Upgrade je dagelijkse overzicht met de intuïtieve en gebruiksvriendelijke kalender van RoomRaccoon, met kleurcodering voor een duidelijk beeld van je boekingen.

Mijn accommodatie

Maximaliseer het succes van je accommodatie met aanpasbare kamercategorieën, tarieven, add-ons en toeslagen voor kinderen met ons hotel management systeem.

De reservering

Alles wat je nodig hebt voor gastenbeheer op één pagina! Direct toegang tot de belangrijkste details van het verblijf van een gast - data, kamertype, informatie over de gast en meer. Vereenvoudig het inchecken en verbeter de gastervaring met hotel PMS functies zoals geplande herinneringen en boekerprofielen.

Kalender

 • Met behulp van de sleepfunctie kun je een kamerreservering eenvoudig verplaatsen of upgraden.
 • Beweeg met de muis over een reservering om extra details te bekijken.
 • Verkoop en factureer aparte ruimtes zoals vergaderzalen en parkeerplaatsen met onze unieke functie 'Grijze kamers'.

Reserveringen hebben een kleurcode op basis van de huidige status, zodat je ze gemakkelijk kunt bekijken.

Reserveringslijst

Met het property management systeem van RoomRaccoon kun je specifieke reserveringsrapporten genereren voor een bepaalde dag. Deze rapporten kunnen worden aangepast aan jouw wensen en bieden een gedetailleerd overzicht van je reserveringsgegevens.

F&B lijst

Houd je bestellingen voor eten en drinken (F&B) bij met filters voor ontbijt, lunch en diner en weet precies wat je nodig hebt! Je kunt je F&B lijst ook delen met je keuken door deze uit te printen of te e-mailen.

Housekeeping lijst

Filter op dag en kamerstatus om huidige en geplande housekeeping taken te beheren. Pas je lijst naar voorkeur aan door kolommen te bewerken en het overzicht met specifieke instructies naar je team te e-mailen.

Categorieën en kamers

Voor de indeling van je accommodatie kun je verschillende categorieën en kamers binnen die categorieën toevoegen.

 • Voeg pakkende beschrijvingen toe
 • Voeg tot 25 foto’s per categorie toe!
 • Voeg boekbare add-ons toe
 • Voeg tariefplannen toe
 • Geef de maximale bezetting aan, voor volwassenen en kinderen

Tariefplannen

Stel aangepaste tariefplannen en arrangementen samen en rangschik deze met behulp van de intuïtieve sleepfunctie om de volgorde waarop ze in de booking engine verschijnen te bepalen.

 • Voeg voorwaarden toe zoals een minimum verblijf of een vooruitbetaling.
 • Selecteer afgeleide tarieven om tariefwijzigingen te vereenvoudigen.
 • Implementeer dynamische prijsregels die automatisch de tarieven van bepaalde tariefplannen aanpassen op basis van de kamerbeschikbaarheid en de aanlooptijd tot het inchecken.

Meer informatie over het koppelen van OTA-tariefplannen.

Add-ons

Diversifieer je inkomstenstromen door boekbare add-ons aan te bieden, zoals ontbijt, fietsverhuur of spabehandelingen.

Deze add-ons kun je verkopen via de booking engine of via RaccoonUpsell, ons digitale servicemenu voor gasten. Je kunt ze ook handmatig toevoegen aan de reservering.

Toeslagen voor kinderen

Zorg dat jouw hotel de favoriete bestemming voor gezinnen wordt! Stel aanpasbare tariefregels in voor kinderen, inclusief toeristenbelastingen en toeslagen voor kinderen.

Onderhandelde tarieven

Sla onderhandelde tarieven op in het boekerprofiel en geef loyale gasten of reisagenten de mogelijkheid om voorkeurstarieven te boeken via de RoomRaccoon Booking Engine.

Room Allotment

Maak een op maat gemaakte groepsboeking doorkamers en verblijfsdata toe te wijzen aan een groepsprofiel. Biedt flexibele opties voor het selecteren van kamers om verschillende soorten groepsboekingen te accommoderen, zoals bruiloften en zakelijke evenementen.

 • Stuur een aangepaste booking engine link voor gastgestuurde kamerselectie.
 • Deel gasten in kamers in met hotelier-gestuurde kamertoewijzingen.

Check-in tijden per kamer

Stroomlijn het inchecken voor groepsboekingen door gasten online hun verwachte aankomsttijden te laten doorgeven. Je kunt de aankomsttijden bekijken in de reservering.

Add-ons voor specifieke kamers/per dag

Voeg add-ons toe aan specifieke kamers en data in een groepsboeking. Dit vereenvoudigt de dagelijkse roomservice, het gastenbeheer en het bijhouden van de omzet.

Boekerprofiel

Voeg belangrijke details toe aan het boekerprofiel, zoals primaire contactgegevens voor alle communicatie en gastvoorkeuren. Je kunt ook onderhandelde tarieven opslaan onder het profiel van de boeker.

Gastgegevens

Bekijk alle gastgegevens, waaronder de boekingsdata, het kamertype, het aantal gasten, het verblijfsdoel, speciale verzoeken en contactgegevens. Om het voor je gasten gemakkelijker en sneller te maken, kunnen ze hun registratie voltooien door zelf in te checken met een iPad of tablet bij de receptie of door online inchecken mogelijk te maken, zodat de gastgegevens al voor aankomst zijn opgeslagen.

Herinneringen instellen

Als hotelier heb je waarschijnlijk een drukke dag voor de boeg! Maak dan gebruik van RoomRaccoon's functie 'Herinneringen'. Moet je een specifieke housekeeping taak of een add-on voor een verjaardag toevoegen aan een reservering? Plan een herinnering voor of na aankomst van de gast en zorg dat alles op tijd geregeld is.

Add-ons & extra kosten

Voeg kosten toe aan de reservering van een gast door add-ons of andere extra kosten toe te voegen tijdens hun verblijf met een POS-koppeling.

Facturatie

Bekijk facturen voor elke reservering, die je kunt bewerken, splitsen en per e-mail naar gasten kunt sturen.

Betalingen

Bekijk alle betalingen en openstaande bedragen. Vanaf hier kun je ook de opgeslagen creditcard belasten, de betaling pre-autoriseren of een betalingsverzoek naar je gasten sturen. Als je het RaccoonPay pinapparaat hebt gekoppeld, kun je betalingen aan de receptie met één klik verwerken, waardoor betalingen nog eenvoudiger worden.

Boeking

Bevestiging

Bevestig je reserveringen met de details van het verblijf en een reserveringsnummer ter referentie.

Annulering

Bevestig annuleringen en nodig gasten uit om opnieuw te boeken.

Bevestiging terugkerende gast

Verwelkom terugkerende gasten met een persoonlijk bericht.

Bevestiging OTA

Personaliseer bevestigingsmails voor gasten die via een OTA hebben geboekt.

Na het verblijf

Spoor gasten aan om opnieuw te boeken met een kortingscode voor directe boekingen.

Boekingsvoorstel

Reageer op reserveringsaanvragen van gasten via de website, e-mail en telefoon met een op maat gemaakt boekingsvoorstel. Na bevestiging en vooruitbetaling keurt het systeem de boeking automatisch goed en wordt de reserveringsstatus omgezet van 'Optie' naar 'Bevestigd'.

Online check-in verzoek voor aankomst

Herinner gasten aan hun geplande verblijf en vraag ze om online in te checken. Als je RaccoonUpsell gebruikt, kun je van dit contactmoment met de gast gebruik maken om extra add-ons te verkopen via het digitale servicemenu.

Personaliseer je gastregistratie door informatievelden toe te voegen zoals vluchtnummers en dieetwensen.

Betalingsverzoek

Stuur beveiligde betalingsverzoeken rechtstreeks naar de inbox van de gast.

Zelf uitchecken voor gasten

Stuur een online check-out verzoek naar gasten met informatie over het uitchecken en een veilige betalingsoptie om het openstaande saldo te betalen.

WhatsApp berichten

Houd contact met gasten via WhatsApp. Open een WhatsApp-chat door op een mobiel telefoonnummer in de reservering te klikken. Zo kun je gasten een rechtstreeks bericht sturen zonder handmatig het contact van de gast toe te voegen.

Gepersonaliseerde documenten

Met een groot aantal systeemlabels kun je e-mail templates maken en aanpassen zodat deze perfect passen bij je bedrijfsbehoeften.

Populaire premium upgrades

Meer handige tools om je bedrijfsvoering te optimaliseren. Voorzie je accommodatie van tools en functies die zorgen voor een beter presterend bedrijf en een grotere betrokkenheid van je gasten.

RaccoonHousekeeping

Beheer je housekeeping en onderhoud en optimaliseer de communicatie met je team dankzij een housekeeping webapp.

Meer informatie

RaccoonRev

Optimaliseer je prijsstrategie met waardevolle inzichten van concurrenten en pas tarieven aan op basis van de vraag met behulp van dynamische prijsbepaling.

Meer informatie

RaccoonUpsell

Verkoop kamerupgrades en aanvullende diensten via een digitaal servicemenu aan aankomende gasten en maximaliseer je omzet.

Meer informatie

Website Builder

RoomRaccoon's Website Builder is een eenvoudig te gebruiken module die het mogelijk maakt om een website van hoge kwaliteit te creëren met behulp van kant-en-klare templates.

Meer informatie

Een centraal platform om de omzet te verhogen, bedrijfsvoering te stroomlijnen en gasttevredenheid te verhogen

We laten je graag de mogelijkheden van RoomRaccoon zien. Vraag vandaag nog een gratis demo aan.

Rapportage

RoomRaccoon's hotel PMS biedt je de benodigde inzichten. Je kunt gedetailleerde omzetrapporten analyseren met betrekking tot prestatiecijfers zoals RevPAR, TrevPAR, bezettingsgraad en nog veel meer.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over PMS software

1Wat is een hotel PMS en wat doet een PMS?
Een hotel PMS zoals RoomRaccoon is een cloud-based systeem dat wordt gebruikt door hotels en andere accommodaties om zowel front- als back-end taken moeiteloos te beheren door middel van procesautomatisering. Het biedt een gecentraliseerd platform voor het beheren van reserveringen en gasten. Het heeft functies voor de indeling van de accommodatie (inclusief kamercategorieën, kamers en tariefplannen), betalingsbeheer, gastcommunicatie, rapportage, housekeeping en omzetoptimalisatie.
2Wat zijn de voordelen van een hotel PMS voor hoteliers in Nederland?
Het gebruik van een cloud-based hotel PMS sluit aan bij de strategische doelen van Nederlandse onafhankelijke hotels door operationele efficiëntie, tijdsbesparing, omzetoptimalisatie, verbetering van de gastervaring, duurzaamheid en het vermogen om zich aan te passen aan veranderende trends in de sector mogelijk te maken. Deze technologie is waardevol voor hotels die willen meedraaien in een concurrerende en steeds veranderende markt.

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke oplossing voor hotelmanagement, dan is RoomRaccoon de perfecte keuze! Met dit alles-in-één systeem kun je genieten van een naadloze ervaring die bestaat uit PMS software, een ingebouwde booking engine en een channel manager.
3Welke functies moet een hotel PMS voor mijn hotel in Nederland hebben?
Als je op zoek bent naar een hotel PMS, is het belangrijk om deze 9 essentiële functies in overweging te nemen die je helpen om je accommodatie van A tot Z te beheren:

1. Marktplaats met integraties: Je hotel PMS moet integreren met je bestaande systemen voor een soepele gang van zaken. Dit zijn onder andere je boekhoudsysteem, oplossing voor deursloten en kassasysteem. Verken de Marktplaats van RoomRaccoon.
2. Online in- en uitchecken: Tegenwoordig eisen gasten naadloze en probleemloze ervaringen. Daarom is contactloze technologie een must.
3. Intuïtieve kalender: Het is belangrijk dat je reserveringskalender gebruiksvriendelijk en intuïtief is, omdat het de meest gebruikte interface is. Vermijd hotel PMS kalenders die lijken op Excel spreadsheets.
4. Online verwerking van betalingen: Betalingen zijn cruciaal voor een hotel. Maak daarom gebruik van een hotel PMS dat betalingen verwerkt tijdens verschillende contactmomenten met de gast.
5. Gastcommunicatie: Houd je gasten op de hoogte, zelfs op de drukste dagen. Door de communicatie met je gasten te automatiseren via e-mails of zelfs via WhatsApp, kun je in contact blijven met je gasten en ervoor zorgen dat ze altijd op de hoogte zijn.
6. Eten en drinken: Het PMS van je hotel zou een overzicht moeten geven van de maaltijden die inbegrepen zijn bij een verblijf (bijv. ontbijt, lunch of diner) om ervoor te zorgen dat je keuken goed voorbereid is.
7. Housekeeping: Zorg voor een brandschoon hotel met een functie voor housekeeping management waarmee je naadloos kunt samenwerken met je team.
8. Tool voor dynamische prijsstelling: Cloud-based PMS systemen zoals RoomRaccoon met geïntegreerde dynamische prijsstelling maken gebruik van realtime gegevens om je tarieven te optimaliseren op basis van dynamische prijsscenario's, waardoor je omzet en bezettingsgraad worden gemaximaliseerd.
9. Beheer van groepsboekingen: Een hotel PMS dat groepsboekingen stroomlijnt, kan de winstgevendheid verhogen.
4Wat kost een hotel property management systeem?
Je kunt RoomRaccoon's hotel property management systeem gebruiken voor een vast bedrag per maand of per jaar (bespaar 20% op jaarcontracten). Je hebt toegang tot ons volledige platform vanaf €124 per maand, inclusief een PMS, booking engine en channel manager. Bekijk onze verschillende abonnementen en kies er een die het beste past bij je bedrijfsbehoeften.