Onafhankelijke hotels in Nederland boeken hoge bezettingsgraad en RevPAR tijdens het paasweekend

april 9, 2024 Lindsay
Home > Press Release > Onafhankelijke hotels in Nederland boeken hoge bezettingsgraad en RevPAR tijdens het paasweekend
Dit bericht delen

(Breda, Nederland) 4 april 2024 – Onafhankelijke hotels in Nederland kenden een piek in de bezettingsgraad tijdens het paasweekend, met 81% op zaterdag 30 maart 2024 – het hoogste percentage van het jaar. 

Dit blijkt uit nieuwe gegevens van het toonaangevende hotel management systeem RoomRaccoon, dat de prestaties van meer dan 500 boetiekhotels, B&B’s en gastverblijven in het hele land tijdens het lange weekend heeft bekeken. 

In vergelijking met andere populaire Europese bestemmingen had Nederland tijdens het lange weekend de hoogste gemiddelde bezettingsgraad van 62%, gevolgd door Portugal met 55%, Duitsland met 50%, Italië met 41% en Spanje met 40%

De gegevens lieten ook een positieve trend zien in de omzet per beschikbare kamer (RevPAR), de maatstaf voor het meten van omzet prestaties, die op zaterdag 30 maart steeg tot het hoogste niveau van het jaar met €131. Dit is het resultaat van de toegenomen bezettingsgraad en de gemiddelde dagprijs (ADR) die met 3% steeg over de periode van vijf dagen, met een gemiddelde van €149 in 2024, in vergelijking met €144 in 2023.

Als reactie op de gegevens zegt Jeroen Stovers, Market Head van RoomRaccoon Benelux: “De aanzienlijke stijging van de hotelbezetting en RevPAR tijdens het Paasweekend weerspiegelt een veelbelovende start van het toeristische seizoen voor de hospitality industrie van het land. Maar met lagere consumentenbestedingen moeten hotels op zoek naar innovatieve oplossingen die verder gaan dan het doorberekenen van hogere kosten aan gasten om hun winstgevendheid te behouden.”

“In de aanloop naar het hoogseizoen moeten hoteliers kijken of ze dynamische prijstools kunnen toevoegen aan hun technologie. Deze tools kunnen automatisch je tarieven voor alle verkoopkanalen in realtime aanpassen op basis van tijdsperioden, kamerprijzen en beschikbaarheid met automatische yield regels. Hierdoor kun je het perfecte prijspunt vinden voor het aanbod en de marktvraag en voorkom je dat je gasten wegstuurt door hogere tarieven te vragen dan de concurrentie.”

Over RoomRaccoon

RoomRaccoon is een bekroond hotel management systeem dat al door duizenden onafhankelijke accommodaties over de hele wereld vertrouwd wordt. Het cloud-based platform van RoomRaccoon biedt hoteliers een uitgebreide reeks producten en oplossingen om de omzet te verhogen, de bedrijfsvoering te stroomlijnen en de gastervaring te verbeteren. En met meer dan 400 integraties is RoomRaccoon in deze markt een van de oplossingen met de meeste connecties. RoomRaccoon werd in 2017 opgericht door een hoteleigenaar en tech-ondernemer en werd in 2020 en 2021 door Hotel Tech Report uitgeroepen tot het Beste Hotel Management Systeem ter wereld.

Media Contact:
Lindsay Krause, Senior Brand Manager
[email protected]

Author Image

Lindsay

Gerelateerde berichten