RoomRaccoon’s Hotel Website Builder: Functies, sjablonen & voordelen

oktober 12, 2023 Nicky. M
Home > Appartementen, Bed & breakfast, Guest Experience, Hostel, Hotel Website, Marketing, Multi-Property > RoomRaccoon’s Hotel Website Builder: Functies, sjablonen & voordelen
Dit bericht delen

De website van je hotel bepaalt de eerste indruk die gasten hebben van je accommodatie. Het is belangrijk dat je website informatief, uitnodigend en gebruiksvriendelijk is en dat het duidelijk weergeeft dat er direct geboekt kan worden.

RoomRaccoon’s onlangs gelanceerde hotel website builder is een must voor niet-technische hoteliers die een geweldige eerste indruk willen maken en directe boekingen willen stimuleren.

Deze tool vereist geen codering en geeft je alles wat je nodig hebt om in een mum van tijd een effectieve, professionele hotel website te maken. Kies simpelweg een sjabloon, gebruik de gewenste elementen en je kunt aan de slag.

Bekijk hieronder de geavanceerde functies waar je naar uit kunt kijken als je deze upgrade selecteert.

Wat onderscheidt RoomRaccoon’s Hotel Website Builder?

 

1. Gebruiksvriendelijke interface

Website builder

De website builder van RoomRaccoon biedt een gebruiksvriendelijke beheerders console die bestaat uit drie elementen: de CMS (Content Management Server), de website editor en de hosting omgeving.

CMS: Het beheren van de inhoud van je website is nog nooit zo eenvoudig geweest met het volledig uitgeruste en uitgebreide CMS. Je kunt alle informatie en beeldmateriaal met betrekking tot je hotel opslaan, van teamleden tot hotelbeschrijvingen, foto’s, aanvullende diensten en add-on informatie. Ons CMS dient als een dynamische hub voor inhoud, waardoor informatie naadloos kan worden geïntegreerd in je website sjabloon. Het biedt ook toegang tot een fantastische bibliotheek met gratis beeldmateriaal van Pexelsen Unsplash.

Website editor: Met de website editor kun je een unieke website maken die de identiteit en stijl van je hotel reflecteert. Kies uit verschillende sjablonen die speciaal op hotels zijn afgestemd of creëer je eigen website helemaal zelf. Pas de inhoud, thema’s, kleuren, afbeeldingen en lay-out aan om een verbazingwekkende online aanwezigheid te creëren die de aandacht van potentiële gasten zal trekken.

Hosting omgeving: Na het opzetten van je nieuwe hotel website is het tijd om deze te implementeren via een hostingprovider. Met de website builder van RoomRaccoon maken we het je gemakkelijk door de implementatie en hosting direct vanuit de beheerdersconsole te integreren.

2. Mobiele responsiviteit

Uit statistiekenblijkt dat de jaarlijkse stijging van het aantal mobiele boekingen niet lijkt af te nemen. Om ervoor te zorgen dat je hotel website makkelijk navigeerbaar is op mobiele apparaten, moet deze geoptimaliseerd zijn voor mobiele schermen. De tekst en afbeeldingen moeten duidelijk zijn en eenvoudig aan te klikken. Daarnaast is het belangrijk dat je website snel laadt op mobiele apparaten, omdat gebruikers op deze apparaten minder snel wachten op sites die langzaam laden.

Het goede nieuws is dat de website builder van RoomRaccoon websites automatisch optimaliseert voor mobiele weergave, zodat deze er op alle apparaten goed uitzien.

3. Booking Engine integratie

RoomRaccoon booking engine

Als je website niet 24/7 automatisch boekingen kan verwerken, laat je geld liggen. De ingebouwde booking engine van RoomRaccoon is ontworpen om directe boekingen af te handelen in slechts vijf eenvoudige stappen , terwijl je kalender bijgewerkt blijft. Bovendien worden directe boekingen gestimuleerd met verschillende gebruiksvriendelijke functies, zoals de Raccoon Price Checker, kortingscodes en te boeken add-ons.

Verder integreert de booking engine naadloos met de hotel website builder. Je kunt onze eenvoudige instructies volgen voor het koppelen van de booking engine aan je website, zodat je online aanwezigheid professioneel en gebruiksvriendelijk is.

4. Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Om te slagen in de concurrerende hospitality industrie hebben hotels meer nodig dan alleen een toplocatie en eersteklas faciliteiten. Effectieve SEO is essentieel om online op te vallen en gasten aan te trekken. Onze hotel website builder is uitgerust met alle functies die nodig zijn om een SEO-vriendelijke website op te zetten, inclusief automatische SSL-certificering om de veiligheid van de site te waarborgen. Door je website te optimaliseren zullen potentiële gasten die op zoek zijn naar accommodaties in je omgeving je hotel makkelijker vinden.

De beste tips voor goede technische SEO voor hotels:

  • Snel geladen pagina’s
  • Gecomprimeerde afbeeldingen
  • Geoptimaliseerde tekst voor zoekmachines
  • Website veiligheidsmaatregelen

 

5. Website sjablonen – ontworpen voor hotels

Website builder template 1

Hotel website builder 2

Wij doen niet aan standaard websites. RoomRaccoon’s website builder zit vol met op maat gemaakte sjablonen die zijn ontworpen door ons team met een focus op branding en marketing voor hotels.

Dit maakt het eenvoudiger om te kiezen uit de verschillende professioneel ontworpen sjablonen en deze aan te passen aan de stijl en uitstraling van je hotel. Dit kun je doen door je eigen kleuren, afbeeldingen en beschrijvingen toe te voegen.

website builder template roomraccoon

Bekijk hoe Uitgerust Voor Zaken, The Venue Hostel en Villa Polder onze sjablonen hebben gebruikt om het unieke karakter van hun accommodatie te benadrukken en tegelijkertijd trouw te blijven aan hun huisstijl.

6. Analyse en rapportage

Je kunt alle grote verschuivingen in het aantal bezoekers en de interesse in je hotel website eenvoudig bijhouden met behulp van analyse en rapportage. Dit helpt om uit te zoeken wat wel en niet werkt, zodat je wijzigingen kunt aanbrengen ter verbetering. Met de website builder van RoomRaccoon kun je eenvoudig trackingcodes integreren voor populaire data tools, waaronder Google Analytics 4, Hotjar, CRM tools zoals Hubspot en CRO tools zoals The Hotels Network.

Aan de slag met RoomRaccoon’s Hotel Website Builder

Het wordt steeds belangrijker om een sterke online aanwezigheid voor je hotel te hebben om potentiële gasten aan te trekken. RoomRaccoon’s Hotel Website Builder heeft de nieuwste innovatieve functies om een uitnodigende en informatieve website te maken en ervoor te zorgen dat je hotel er uitspringt tussen de concurrentie.

De gebruiksvriendelijke interface, mobiele responsiviteit, naadloze booking engine integratie, prachtige sjablonen, mogelijkheden voor SEO optimalisatie en analyse- en rapportagetools bieden een allesomvattende oplossing om de online aanwezigheid van je hotel te verbeteren.

Vraag deze upgrade functie nu aan en start met het bouwen van een fantastische nieuwe website die meer gasten dan ooit zal aantrekken. Nog geen klant van RoomRaccoon? Vraag een gratis demo aan.

Author Image

Nicky. M

Nicky is RoomRaccoon's Senior Content Manager, combining a love for travel with a practical approach to improving hotel performance through tech and insightful tips. Join her journey where travel, hospitality, and technology meet.

Gerelateerde berichten