Waarom Zijn Channel Managers de Toekomst van Vakantie Accommodaties?

april 18, 2023 Sini. M
Home > Guest Experience, Technologie > Waarom Zijn Channel Managers de Toekomst van Vakantie Accommodaties?
Dit bericht delen

Menselijke fouten komen vaker voor dan je denkt, ze horen er nu eenmaal bij in het leven. Als je echter een keer een dubbele boeking maakt, data door elkaar haalt of de reservering van een gast vergeet, is dit misschien een teken dat je hulp nodig hebt bij het beheren van je advertenties en beschikbaarheid. Vergeet niet dat dubbele boekingen tot gevolg hebben dat al het harde werk en de tijd die je in je bedrijf hebt geïnvesteerd teniet wordt gedaan. In feite doe je voor iedere stap vooruit weer twee stappen terug.

Er is gelukkig een eenvoudige manier om dit te voorkomen. De meest succesvolle accommodaties die voor korte termijn worden verhuurd, gebruiken het al – een geïntegreerde booking engine voor hotels. Dit zal voor gasten een vlotte boekingservaring opleveren, aangezien ze direct op jouw website kunnen boeken. Daarbij geeft een booking channel je ook de mogelijkheid om meerdere kamers via meerdere kanalen te verkopen.

Het weergeven van je realtime beschikbaarheid op al je kanalen is enorm belangrijk. Hotel channel managers zullen daarom altijd alle kanalen met elkaar synchroniseren. Hierdoor bespaar je tijd, voorkom je dubbele boekingen en kun je meer geld verdienen.

Wat is een Channel Manager voor Airbnb?

Phone screen with Airbnb logo

Een Airbnb channel manager is een softwareoplossing waarmee je al je advertenties en boekingen vanaf dezelfde plek kunt beheren. Het synchroniseert de reserveringskalender van je accommodatie op alle kanalen waarop je adverteert en werkt je beschikbaarheid na iedere nieuwe boeking automatisch bij. Beheerders van accommodaties die voor de korte termijn verhuurd worden hebben vaak hulp nodig bij de tijdrovende en repetitieve taken van het beheren van advertenties, vooral als ze dit niet met behulp van een geautomatiseerd systeem maar nog handmatig doen.

Het handmatig invoeren en aanpassen van alle gegevens zorgt voor veel onrust, want alles moet twee keer gecontroleerd worden. Hoewel het voor je accommodatie goed kan zijn om oog te hebben voor de details over beschikbaarheid en boekingen, kan je investering in gevaar komen als je niet weet hoe je deze op de juiste manier moet beheren. Investeer daarom in een compleet management systeem voor appartementen waarbij je vanuit één centrale plek ontzettend veel mogelijkheden hebt.

Wat Doet een Channel Manager?

Een channel manager haalt via API-integratie (Application Programming Interface) data op bij OTA’s zoals Expedia, Booking.com, Tripadvisor en Airbnb.

API is een manier waarop twee of meer apparaten met elkaar kunnen communiceren. Het is in wezen een software-interface die diensten aanbiedt aan andere stukjes software om een bestaand probleem op te lossen.

De channel manager van RoomRaccoon maakt via de API-integratie verbinding met meer dan 100 boekingskanalen. Informatie wordt direct in realtime bijgewerkt, zodat je niet bij ieder account afzonderlijk hoeft in te loggen om een boeking handmatig te controleren. Alles is gecentraliseerd en geïntegreerd in één platform waar je gemakkelijk toegang hebt tot de reserveringskalender, advertenties en revenue management.

Waar Moet Ik Op Letten Bij het Zoeken Naar een Channel Manager?

Een channel manager voor je Airbnb kan dubbele boekingen voorkomen.. Dit betekent dat je reserveringskalender direct wordt bijgewerkt op alle kanalen waarop je zichtbaar bent. Een bijkomend voordeel is dat je met een channel manager ook veel tijd kunt besparen.

Je channel manager zou je tijd moeten besparen, omdat je niet langer handmatig al je advertenties bij hoeft te houden. Hierdoor heb je meer tijd om je te concentreren op het meest cruciale aspect van je bedrijf: de gast.

Een ander cruciaal kenmerk om op te letten bij een channel manager voor Airbnb is betere communicatie met je gasten.. Jouw accommodatie moet een effectieve e-mailtemplate hebben dat zowel voor als na het verblijf met de gasten communiceert.

Wat is het Verschil Tussen een Booking Manager en een Channel Manager?

Met een channel manager beheer je de beschikbaarheid en prijzen van je kamers op online travel agencies (OTA’s) vanaf één platform. Een booking channel is software waarmee je reserveringen rechtstreeks vanaf je eigen website kunt ontvangen.

Laten we dit verschil verder onderzoeken door te kijken naar de kernwaarde van beide tools.

Als je bijvoorbeeld je accommodatie aanprijst via Booking.com, Expedia en Airbnb, hoef je niet ieder extranet te doorzoeken. Jouw channel manager zal de beschikbaarheid en prijzen automatisch in realtime bijwerken.

De channel manager synchroniseert eventuele wijzigingen in tarieven en beschikbaarheid direct op alle kanalen; hierdoor loop je niet langer meer het risico op overboekingen. Deze automatisering bespaart tijd en energie die anders aan handmatig bijwerken zou worden besteed. Er is dus nog amper ruimte voor menselijke fouten.

In combinatie met een booking engine en een hotel PMS heeft de software een interface en ingebouwde functies die gemakkelijk te gebruiken zijn. Iedere boeker kan het kamertype, het tarief en de datum van het verblijf selecteren en de betaling meteen online afronden.

De booking engine garandeert een veel betere ervaring voor de gast dan het ouderwetse aanvraagformulier. De gast kan de boeking direct op de site voltooien en je hoeft geen commissie af te staan aan de OTA’s. Een ander voordeel van het betalen via je eigen website is dat je een veilige en gecertificeerde tool voor online transacties hebt. Een veilig online betalingssysteem geeft potentiële gasten gemoedsrust en draagt bij aan de geloofwaardigheid van je bedrijf.                                           

Tips voor het Evalueren van Software voor Accommodaties voor Korte Verhuur

Light bulb on chalkboard with six circles drawn in chalk.

Zorg er bij het evalueren van software voor het beheer van accommodaties voor korte verhuur altijd voor dat je activiteiten geoptimaliseerd worden en dat communicatie met gasten wordt verbeterd.

  • Geoptimaliseerde activiteiten

Je kunt je boekingen bekijken en eventuele wijzigingen op verschillende platformen doorvoeren vanaf één centrale plek. De reserveringskalender kan zelf bepalen of de verblijfsduur van een gast of de kosten van een kamer gewijzigd moeten worden.

Geoptimaliseerde activiteiten benadrukken een geautomatiseerd systeem voor het beheer van je accommodatie met alles-in-één bed and breakfast software.. Vergeet niet dat de software de activiteiten moet verbeteren op een manier die voor jou werkt, of je nu een appartement met 10 kamers of een studio verhuurt.

  • Verbeterde communicatie

Het is normaal dat potentiële gasten vragen hebben over je accommodatie. Precies om die reden is het goed om te kijken of een software ook een tool voor e-mailcommunicatie aanbiedt. Een automatische responsfunctie die kan anticiperen op vragen en de antwoorden kan geven die ze nodig hebben, ongeacht het tijdstip van de dag.

Om je gasten een betere ervaring te bieden, kun je een gepersonaliseerde e-mail template maken waarin de tone of voice van jouw accommodatie wordt gebruikt. Alle belangrijke informatie over de gast, zoals de naam, check-in, verblijfsduur, datum, tijd en voorkeuren worden automatisch ingevoegd. E-mails voor en na het verblijf worden verstuurd zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen.

5 Voordelen van het Gebruik van een Channel Manager voor Airbnb

3-storey apartment building

Verbetert je online zichtbaarheid, wat zal resulteren in een hogere bezettingsgraad en geoptimaliseerde tarieven

Hogere bezetting betekent meer omzet in totaal en per gemiddelde kamer (RevPAR). Beheer je bezetting en de betalingen met een robuust revenue management systeem waarmee je de vinger aan de pols kunt houden en kunt afstemmen op de markttrends.

Elimineert riscovolle dubbele boekingen en beperkt annuleringen

Dubbele boekingen zijn verleden tijd, verkoop al je kamers vanaf één centrale locatie en update automatisch je beschikbaarheid en bezetting vanaf je PMS naar je booking engine en OTA’s.

Airbnb channel manager en automatisering is in de cloud

Hotel management software in de cloud zorgt voor een extra laag veiligheid wanneer gebruikers toegang krijgen via een webbrowser of een API die kan worden geïntegreerd met een besturingssysteem op de desktop of op een mobiel apparaat. Het op de cloud gebaseerde PMS van RoomRaccoon heeft op de gast gerichte tools die gemakkelijk te gebruiken en te navigeren zijn.

Verhoog de algehele prestaties van je accommodatie

Ons appartement management systeem geeft jou de volledige controle over hoe je je accommodatie verkoopt. Stel verschillende regels in met behulp van een yield manager, waarmee je voor iedere accommodatie verschillende prijzen kunt instellen.

Accommodaties waarop twee of meer yield regels zijn toegepast, kunnen hun RevPar met 14% verhogen. De yield manager werkt om de meeste boekingen tegen de optimale prijs te verkrijgen met vooraf ingestelde yield regels. Het helpt je om het inkomstenpotentieel van je accommodatie te maximaliseren.

Communiceer met je gasten, ongeacht hoe ze geboekt hebben

Verbeter de communicatie met je gasten en maak geautomatiseerde e-mail templates waarin de tone of voice van je accommodatie naar voren komt, zodat iedere gast een uniek bericht krijgt. Natuurlijk zijn geautomatiseerde berichten zo ontworpen dat ze vragen van gasten beantwoorden voordat ze worden gesteld, waardoor je tijd bespaart en je gasten tevreden blijven.

Wat is het verschil tussen sterke en zwakke kanaalverbindingen?

Een sterke verbinding met een kanaal begrijpt de omzetdoelstellingen en werkt aan het verhogen van je omzet. Het is op de hoogte van marktsegmentatie, concurrenten en weet hoe je effectief met je gasten kunt communiceren. Aan de andere kant kan een zwakke verbinding nog steeds worden geautomatiseerd, maar dit maakt geen verschil in je winstmarge. Het heeft geen zin om te investeren in een systeem dat niet volledig is geïntegreerd met de website van je accommodatie.

Waarom zou je kiezen voor RoomRaccoon?

Het krachtige op de cloud gebaseerde systeem van RoomRaccoon maakt gebruik van de kracht van intelligente automatisering om jouw bedrijfsvoering te optimaliseren, de winstgevendheid te maximaliseren en de ervaring van de gast te verbeteren. Dit zijn nog een aantal redenen waarom het hostel management systeem van RoomRaccoon het beste idee is voor jouw accommodatie.

RoomRaccoon werd in 2020 en 2021 door Hotel Tech Report uitgeroepen tot het Best Hotel Management System (HMS) en was in 2022 opnieuw finalist voor de prijs. Het volledig geïntegreerde platform, dat al meer dan 10.000 gebruikers heeft in Europa, Afrika en Noord-Amerika, is ontworpen om je accommodatie te promoten en te beheren.

  • Gebruik beveiligde betalingen die betalingsverzoeken en DPO-integratie mogelijk maken
  • Eenvoudig online inchecken en upsell-functies die de omzet verhogen
  • Meer directe boekingen met een geïntegreerde booking engine
  • Onze HMS-interface is eenvoudig om mee te werken en gemakkelijk toegankelijk
  • Bespaar kostbare tijd door dagelijkse procedures te optimaliseren


BOEK EEN DEMO

Author Image

Sini. M

Sini is an accomplished Content Manager at RoomRaccoon. As an agency-hailed talent, her work brings a fresh creative flair to the world of SaaS. And she brings her very own brand of sass to the SaaS world. While not on the clock, Sini enjoys a glass of fine wine, and well, her privacy.

Gerelateerde berichten