Wat is een hotel channel manager en hoe werkt het?

augustus 30, 2023 Nicky. M
Home > Geen onderdeel van een categorie > Wat is een hotel channel manager en hoe werkt het?
Dit bericht delen

Een hotel channel manager is een software tool of platform waarmee hoteliers hun online distributie efficiënt kunnen beheren via verschillende online reisbureaus (OTA’s), globale distributiesystemen (GDS), metazoekmachines (Google) en andere online boekingsplatforms.

Het hoofddoel van een hotel channel manager voor onafhankelijke hotels is het stroomlijnen en automatiseren van het proces om de beschikbaarheid, tarieven en andere belangrijke informatie over meerdere kanalen direct bij te werken.

Dit helpt hotels om hun inkomsten te optimaliseren door ervoor te zorgen dat er nauwkeurige en actuele informatie beschikbaar is voor potentiële gasten op verschillende boekingsplatforms.

En dit kan allemaal vanaf één dashboard, waarbij je eenvoudig tarieven en beschikbaarheid kunt bijwerken zonder dat je hoeft te schakelen tussen verschillende platforms. Kortom, een hotel channel manager maakt het verkopen van hotelkamers en arrangementen eenvoudig en efficiënt.

Waarom zou je een hotel channel manager moeten overwegen?

 

Laptop analytics dashboard alongside analytics documents with two individuals writing notes | hotel channel manager

In de huidige hospitality industrie is een hotel channel manager niet alleen handig, het is noodzakelijk. Het efficiënt beheren van meerdere distributiekanalen kan je bedrijf maken of breken.

Zonder een hotel channel manager wordt het een uitdaging om meerdere OTA vermeldingen te beheren en je accommodaties op verschillende kanalen aan te bieden, wat kan leiden tot gemiste boekingen.

Als aanbieder van een accommodatie zijn hier een paar redenen waarom je zou moeten overwegen om een hotel channel manager te gebruiken:

  • Vergroot je bereik: Door naadloos aan te sluiten op nieuwe boekingsplatforms kun je een wereldwijd publiek aanspreken. Dit betekent dat je diverse doelgroepen aantrekt en je bezettingsgraad op peil houdt, zelfs in de dalperiodes.
  • Inkomsten maximaliseren: In de hotelbranche heb je een channel manager nodig omdat deze je helpt je inkomsten te maximaliseren. Dankzij intelligent revenue management en gebundelde inventaris kun je prijsstrategieën optimaliseren. Bovendien zorgt het aanbieden van een gebundelde inventaris zonder het risico op overboekingen ervoor dat gasten tevreden blijven en je inkomsten groeien.
  • Data-gestuurde inzichten: Je krijgt ook waardevolle inzichten in het gedrag van gasten, marktontwikkelingen en omzetprestaties, zodat je weloverwogen beslissingen kunt maken en je bedrijfsstrategieën kunt verbeteren.

De implementatie van een hotel channel management strategie

People having a discussion with analytics documents on table including a calculator and tablet | hotel channel manager | hotel channel manager

Als hotelier kan het beheren van inventaris en tarieven via meerdere distributiekanalen een uitdaging zijn. Van online reisbureaus tot directe boekingen via je website, je moet ervoor zorgen dat je inventaris up-to-date is en dat je tarieven concurrerend zijn.

Door strategieën voor channel management te gebruiken, kun je echter de inkomsten maximaliseren en het risico op overboekingen of dubbele boekingen minimaliseren. Hier volgen enkele tips voor het implementeren van een succesvolle strategie voor het beheren van je kanalen:

1. Kies de juiste hotel channel manager software

Er zijn veel opties beschikbaar, dus het is belangrijk om er een te kiezen die past bij jouw wensen. Zoek er een die integreert met je property management systeem (PMS) en waarmee je je inventaris en tarieven in realtime kunt bijwerken.

2. Optimaliseer je distributiekanalen

Het evalueren en optimaliseren van je distributiekanalen is de sleutel tot het vergroten van de zichtbaarheid en inkomsten van je accommodatie. Monitor statistieken zoals Inkomsten per Kanaal.

Deze strategische aanpak zorgt ervoor dat je accommodatie concurrerend blijft in een dynamische markt, zodat je je doelgroep effectief kunt bereiken en de omzetgroei kunt optimaliseren.

3.
Directe boekingen promoten

Hoewel het voor gasten handig is om via online reisbureaus (OTA’s) kamers te boeken, is het belangrijk om hen aan te moedigen om rechtstreeks bij jouw accommodatie te boeken.

Een manier om dit te doen is door scherpere tarieven en extra’s, zoals gratis ontbijt of exclusieve arrangementen, aan te bieden op je eigen website. Om ervoor te zorgen dat het boekingsproces soepel verloopt, houd je de boekingssnelheid en het annuleringspercentage bij.

4.
Seizoensgebonden en op vraag gebaseerde prijzen

Implementeer dynamische prijsstrategieën op basis van seizoenen, evenementen en schommelingen in de vraag. Pas je tarieven aan om te profiteren van piekperioden en optimaliseer de inkomsten tijdens dalperioden, zonder potentiële gasten uit te sluiten.

5.
Concurrerende prijzen

Houd de tarieven van je concurrenten in de gaten. Houd bij het vaststellen van je tarieven rekening met belangrijke factoren zoals locatie, beschikbare voorzieningen en de vraag.

Je hotel channel manager moet je de mogelijkheid bieden om tarieven snel en nauwkeurig aan te passen. Tariefpariteit kan hierbij een handige leidraad zijn.

6.
Train je personeel

Je personeel speelt een vitale rol bij het implementeren van een succesvolle hotel channel management strategie. Zorg dat zij vertrouwd zijn met de software en processen, zodat ze je voorraad en tarieven effectief kunnen beheren.

Door de juiste software te kiezen, je kanalen te optimaliseren, je tarieven te controleren en je personeel te trainen, kun je ervoor zorgen dat je hotel concurrerend blijft.

Hoe je veelvoorkomende fouten in hotel channel management kunt vermijden

Een hotel channel manager is een waardevol hulpmiddel om inkomsten te verhogen. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van veelgemaakte fouten die de effectiviteit ervan kunnen belemmeren.

Hieronder geven we een aantal waardevolle tips om veelgemaakte fouten in hotel channel management te vermijden:

  • Nauwkeurig voorraad- en tariefbeheer: Integreer je channel management systeem met je property management systeem. Controleer regelmatig of de vermeldingen op je kanalen consistent en accuraat zijn.
  • Updates automatiseren: Vermijd handmatige updates van tarieven en beschikbaarheid om tijd te besparen en fouten te beperken. Implementeer realtime synchronisatie voor naadloos voorraadbeheer.
  • De prestaties van kanalen bijhouden: Volg statistieken zoals boekingen, omzet, conversiepercentages en commissies. Gebruik gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen.
  • Blijf flexibel: Blijf op de hoogte van trends in de sector en nieuwe technologieën. Verken nieuwe distributiekanalen om concurrerend te blijven.


Met deze tips kunnen hoteliers hun distributiekanalen effectief beheren, hun omzet verhogen en de gasttevredenheid verbeteren.

4 belangrijke online distributiekanalen voor hotels

Meta Search

Hoteliers wereldwijd hebben tegenwoordig onbeperkte mogelijkheden als het gaat om distributiekanalen. Hoewel directe boekingen het meest winstgevend zijn, kan het voordeel en de invloed van indirecte boekingen of distributiekanalen niet worden onderschat.

Een OTA zoals Booking.com is een populair voorbeeld van een distributiekanaal, waarbij je hotel vermelding langs een netwerk van bedrijven of tussenpersonen gaat totdat het bij de uiteindelijke boeker terechtkomt.

Lees verder voor meer informatie over de vier belangrijkste online distributiekanalen:

1. Online Travel Agents (OTAs)

Een OTA is een boekingsplatform dat reisgerelateerde producten verkoopt, zoals vliegtickets, huurauto’s, cruises, excursies, accommodaties, enz.

Voordelen: OTA’s zorgen voor een enorme publiciteit voor hotels, waardoor je kamers zichtbaar worden voor lokale en internationale reizigers die jou anders misschien niet hadden gevonden. 40% van de mobiele gebruikers boeken hun verblijf via OTA’s en gaan meestal naar de website van het hotel op zoek naar een betere deal of meer informatie. Met een booking engine kun je dit extra verkeer misschien omzetten in directe boekingen.

Populaire OTA’s: Booking.com, Expedia en Hotels.com

Prijsstructuur: OTA’s zijn de duurste distributiekanalen, met commissies van 15%-25%.

2. Distributeurs

Een distributeur is een tussenpersoon tussen een reisaanbieder (hotel) en een OTA/reisbureau. Dit bedrijf koopt hotelovernachtingen in bulk in, bundelt ze, onderhandelt over tarieven en verkoopt ze vervolgens aan OTA’s en reisbureaus.

Voordelen: Een distributeur biedt accommodaties/kamers aan op een aantal markten die hoteliers niet rechtstreeks kunnen bereiken, zoals internationale klanten. Ze helpen hoteliers hun bezettingsgraad te maximaliseren door een bepaalde bezettingsgraad te garanderen.

Populaire distributeurs: AOTGroup, CN Travel, Helloworld Travel

Prijsstructuur: Onderhandelde tarieven met hotels

3. Metazoekmachine

Een metazoekmachine is een zoekmachine die andere zoekmachines gebruikt. Met andere woorden, een metazoekmachine laat reizigers de kamerprijzen vergelijken van verschillende online reisbureaus (OTA’s) en andere boekingssites.

Voordelen: Reizigers wereldwijd kunnen kamerprijzen van meerdere boekingsopties vinden op één plek.

Populaire metazoekmachines: Google Hotel Ads, Tripadvisor, Kayak, and Trivago

Prijsstructuur: Metazoekmachines maken gebruik van klik-gebaseerde advertenties, abonnementen, commissies (12%-15%), gesponsorde advertenties, vermeldingskosten en reserveringskosten.

4. Globaal Distributiesysteem (GDS)

Een GDS is een online netwerk voor bedrijven in de reisbranche. Het verzamelt informatie (inventaris, tarieven en beschikbaarheid) van leveranciers (luchtvaartmaatschappijen, hotels, cruisemaatschappijen, autoverhuurders) en maakt deze beschikbaar voor tussenpersonen (reisbureaus en touroperators).

Voordelen: Een GDS wordt veel gebruikt door reisbureaus om reizen voor hun klanten te zoeken en te boeken. Vooral omdat ze hiermee reisaanbiedingen voor dezelfde reis kunnen bundelen. Ze kunnen bijvoorbeeld een hotelkamer, vlucht of huurauto boeken via hetzelfde systeem. Tegelijkertijd stelt het hoteliers in staat om een breed reisnetwerk te benaderen, vooral voor zakenreizen.

Populaire GDSen: Sabre, Travelport, and Amadeus

Prijsstructuur: Een GDS brengt eenmalige opstartkosten in rekening en hanteert een procentuele vergoeding of een vast bedrag per boeking.

Om je inkomsten te verhogen en meer reizigers aan te trekken, is het essentieel om een gediversifieerde stroom boekingen te hebben. Een optimale online distributiestrategie die zowel directe als indirecte boekingen combineert, kan je hierbij helpen.

Met dank aan moderne technologie kunnen hotels nu snel updates maken voor alle kanalen, waardoor problemen met overboekingen en tariefpariteit worden vermeden.

Als je op zoek bent naar een effectieve distributiestrategie voor je hotel, dan zijn er een aantal handige richtlijnen die hoteliers vaak gebruiken:

  • Stel een duidelijk bedrijfsdoel
  • Richt je op de juiste gasten
  • Hanteer concurrerende tarieven
  • Krijg inzicht in je winstgevendheid: GOPPAR vs RevPAR
  • Bepaal welke promoties je wilt uitvoeren
  • Pas tarieven aan op basis van de marktomstandigheden
  • Biedt extra’s aan op je directe kanalen (websites)


Elke distributiestrategie is anders, afhankelijk van het soort hotel, de grootte en de doelgroep. Het uitvoeren van de strategie is echter alleen mogelijk met behulp van een channel manager.

Hier zijn 5 voordelen van het gebruik van een hotel channel manager:

We weten nu dat een channel manager je tijd bespaart en het bijwerken van tarieven en beschikbaarheid op meerdere platforms eenvoudiger maakt. Maar daar blijft het niet bij.

Een channel manager speelt een cruciale rol in de bedrijfsvoering van je hotel. Het kan je helpen om je inkomsten en winst te verhogen in dalperiodes. Het is dus geen verrassing dat channel managers populairder worden nu hoteliers er de voordelen van inzien.

Hier zijn 5 voordelen van het gebruik van een hotel channel manager:

1. Boekingspotentieel maximaliseren

Door een channel manager te implementeren kan je hotel zijn zichtbaarheid enorm vergroten. Hierdoor kan je hotel een breder publiek van nationale en internationale reizigers bereiken. Dit kan zich vertalen in een aanzienlijke toename van reserveringen – tot wel 10% of meer.

Belangrijk is dat de software in realtime werkt, zodat veranderingen die je aanbrengt in je property management systeem direct worden doorgevoerd op alle online platforms. Dit betekent dat je optimaal gebruik kunt maken van last minute annuleringen of wijzigingen en je inkomsten kunt maximaliseren.

2. Gebruik gegevens om de inkomsten te verhogen

De beste hotel channel manager geeft je toegang tot de meest waardevolle gegevens om je strategie te optimaliseren en je inkomsten te verhogen. Je kunt deze gegevens gebruiken om te bepalen welke kanalen het meest effectief zijn en je richten op de aspecten die de beste resultaten opleveren. Welke gegevens kunnen van pas komen?

  • Segmenten van reizigers die het vaakst komen (zakenreizigers, vakantiegangers, gezinnen)
  • Verblijfsdata (weekenden, in de zomer, festivalseizoen)
  • Hoe ver van tevoren gasten boeken
  • Waar gasten vandaan komen (zowel regio’s als kanalen)
  • Verblijfsduur

Gewenste voorzieningen (parkeerplaats, zwembad, maaltijden die bij de accommodatie zijn inbegrepen)

3. Meer directe boekingen genereren

Veel reizigers kiezen vaak voor online reisbureaus (OTA’s) vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het grote aanbod.

Het komt echter vaak voor dat ze uiteindelijk hun accommodatie boeken via de website van je hotel, op zoek naar betere aanbiedingen of om meer informatie te krijgen over hun gekozen bestemming. Dit staat bekend als het “billboard-effect” en benadrukt het belang van een aantrekkelijke website in het boekingsproces.

4. Automatiseer je tariefupdates

Als je de inkomsten van je accommodatie wilt verhogen, moet je overwegen om een hotel channel manager te gebruiken die beschikt over een yield management functie. Je kunt bijvoorbeeld een regel instellen om de tarieven te verlagen op rustige dagen om meer boekingen te stimuleren.

Het hotel management systeem van RoomRaccoon is een goed voorbeeld van zo’n platform en biedt je de tools die je nodig hebt om vooraf gedefinieerde regels voor tariefaanpassingen in te stellen en je inkomstenpotentieel te maximaliseren.

5. Vergroot je naamsbekendheid met een hotel channel manager

Een betrouwbare hotel channel manager kan de bekendheid van je accommodatie aanzienlijk vergroten door het bieden van onbeperkte bidirectionele toegang tot grote boekingskanalen zoals Booking.com, Airbnb en Hotels.com, naast vele andere.

Dit betekent dat reizigers van over de hele wereld, zelfs degenen die nog nooit van je accommodatie hebben gehoord, je gemakkelijk kunnen vinden en bij je kunnen boeken. Meer zichtbaarheid leidt vaak tot meer boekingen en de kans om een basis van loyale, terugkerende gasten op te bouwen.

Kortom, het versterkt je online aanwezigheid en draagt bij aan de groei en het succes van je accommodatie op de lange termijn.

Andere systemen om te combineren met een hotel channel manager

Bepaalde combinaties op het gebied van hotelmanagement passen perfect bij elkaar. Een compleet gecentraliseerd beheercentrum voor je hotel bevat een booking engine, property management systeem (PMS) en channel manager.

Of je nu al een aantal van deze systemen gebruikt of de implementatie ervan overweegt, integratie is essentieel. Een channel manager moet naadloos aansluiten op andere systemen die je dagelijks gebruikt, zoals je PMS en reserveringssysteem, zodat de backend van je accommodatie nauwkeurig en probleemloos werkt.

Door de gastgegevens te centraliseren zorg je voor een optimale gastervaring en kunnen je medewerkers informatie snel en nauwkeurig invoeren.

De volgende systemen zijn effectief in combinatie met een hotel channel manager:

 

1. Property Management Software (PMS)

Een property management systeem is de ruggengraat van de bedrijfsvoering in hotels en verwerkt reserveringen, het in- en uitchecken van gasten, de facturering en nog veel meer.

Als je het integreert met je channel manager, zorgt het ervoor dat de beschikbaarheid en tarieven van kamers altijd up-to-date zijn op alle kanalen, waardoor het risico op overboekingen wordt geminimaliseerd en een naadloze gastervaring wordt gegarandeerd.

2. Booking engine

Een booking engine is een reserveringssysteem dat door hotels en andere accommodaties wordt gebruikt om boekingen en creditcardgegevens vast te leggen via hun website, sociale media of andere marketingkanalen.

Een booking engine vervangt de tijdrovende en saaie ‘contacteer ons’ formulieren op hotelwebsites.

3. Revenue management

Revenue management software zorgt ervoor dat de tarieven geoptimaliseerd zijn door te kijken naar de concurrentie en vraag en aanbod. Een revenue management tool werkt goed samen met een hotel channel manager om ervoor te zorgen dat de tarieven die je instelt min of meer gelijk zijn aan die van je concurrenten.

Een te lage prijs betekent dat je geld misloopt, een te hoge prijs betekent dat je minder boekingen krijgt en de juiste prijs betekent dat je winst maakt. Met actuele marktgegevens kun je voorspellingen doen en daarop anticiperen.

Het kiezen van een channel manager voor je hotel

De afgelopen jaren is hospitality technologie flink van de grond gekomen. Dit is goed nieuws voor hoteliers die kunnen kiezen uit een groot aantal aanbieders van channel manager software. Het nadeel? Er bestaat niet zoiets als een universele channel manager.

Om te helpen bij je keuze, zijn hier enkele factoren om rekening mee te houden:

  • 2-Way API (Application Program Interface) koppeling: Controleer of de channel manager een bidirectionele API-verbinding biedt, zodat je PMS en boekingskanalen naadloos met elkaar kunnen communiceren.
  • Aanpassing van tariefpariteit: Zoek naar de mogelijkheid om tarieven aan te passen om een consistente prijsstelling op alle platforms te handhaven.
  • Prijsstelling: Krijg inzicht in de prijsstructuur. Sommige channel managers rekenen een vast bedrag, terwijl anderen een percentage van je inkomsten nemen. Zorg ervoor dat het bij je budget en verdienmodel past.
  • Schaalbaarheid: Neem je toekomstige groei in overweging. Voldoet de channel manager aan je behoeften naarmate je hotel uitbreidt?


Inzichten in gegevens:
Zorg ervoor dat de channel manager waardevolle inzichten en rapporten levert, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen en de prestaties van je hotel kunt verbeteren.

Eersteklas hotel channel manager software

Als je op zoek bent naar betrouwbare hotel channel manager software, dan zijn er verschillende opties om uit te kiezen. We hebben een paar van de beste aanbieders voor je op een rijtje gezet:

RoomRaccoon: Cloudgebaseerde hotel channel manager software die integreert met OTA’s en real-time updates, gecentraliseerd voorraadbeheer en geautomatiseerde tariefaanpassingen biedt. Het bevat een property management systeem met gastcommunicatie, facturering en rapportage functies.

SiteMinder: Een populaire channel manager en online distributieplatform voor hotels, waarmee ze beschikbaarheid en tarieven kunnen beheren via verschillende online kanalen, waaronder OTA’s. SiteMinder biedt realtime updates, revenue management tools en rapportagefuncties.

Cloudbeds: Een alles-in-één hotel management software met een ingebouwde channel manager. Het vereenvoudigt distributiebeheer, automatiseert tarief- en beschikbaarheidsupdates en integreert met booking engines en OTA’s. Cloudbeds biedt ook tools voor property management, reserveringsbeheer en gastcommunicatie.

Little Hotelier: Een cloudgebaseerd property management en distributiesysteem op maat voor kleine hotels en B&B’s. Het bevat een channel manager voor het beheer van beschikbaarheid, tarieven en boekingen via online kanalen. Little Hotelier biedt ook reserveringsbeheer, een online booking engine en factureringsmogelijkheden.

Sirvoy: Een uitgebreide cloudgebaseerde hospitality software, inclusief een property management systeem, booking engine en channel manager.

RoomRaccoon is een uitstekende keuze voor hotel channel manager software vanwege het gebruiksgemak, de naadloze integratie met meerdere OTA’s en booking engines en het bieden van realtime updates, gecentraliseerd voorraadbeheer en geautomatiseerde tariefupdates.

Prijsoverwegingen

Als je een onafhankelijke accommodatie runt in een kostenbewuste wereld waar je het beste wilt voor je bedrijf, dan is een alles-in-één hotel management systeem zoals RoomRaccoon ideaal.

Hotel software is namelijk alleen in bepaalde gevallen compatibel met elkaar. De softwareoplossing van RoomRaccoon is daarentegen ontworpen om naadloos samen te werken met je accommodatie en de prijzen zijn transparant en rechttoe rechtaan.

Je betaalt alleen voor de functies die je nodig hebt op basis van het aantal kamers dat je hebt. Hierdoor kun je geld besparen en hoef je je geen zorgen te maken over het beheren van meerdere contracten.

De toekomst van hotel channel management: Ontdek opkomende trends en technologieën

Hotel channel management systemen in de hotelindustrie spelen een cruciale rol in de alsmaar veranderende hospitality industrie door de bedrijfsvoering te optimaliseren, de gastervaring te verbeteren en de inkomsten te verhogen.

Ze houden de tarieven, beschikbaarheid en reserveringen van kamers op verschillende online platforms in de gaten. Laten we ons nu eens verdiepen in de nieuwste trends en technologieën die bepalend zijn voor de toekomst van hotel channel management.

Realtime automatisering: Moderne systemen bieden realtime updates en beheren automatisch de inventaris en tarieven. Dit zorgt voor nauwkeurige gegevens, voorkomt overboekingen en verbetert de gastervaring.

Gecentraliseerd beheer: Integratie met andere softwaresystemen wordt steeds gebruikelijker. Gecentraliseerde dashboards stroomlijnen de werkzaamheden, verminderen fouten en bevorderen de besluitvorming.

AI (Artificial Intelligence): Deze technologie optimaliseert de prijsstelling, voorspelt de vraag en personaliseert de gastervaring. Gegevensgestuurde beslissingen maximaliseren de inkomsten en spelen in op de voorkeuren van gasten.

Mobiele compatibiliteit: Systemen moeten mobielvriendelijk zijn, zodat je ze onderweg kunt beheren en direct met gasten kunt communiceren.

Geavanceerde rapportage: Uitgebreide rapportage en analyses bieden inzicht in prestaties, distributie via kanalen en inkomstenstromen, wat hotels een concurrentievoordeel kan opleveren.

Kortom, de toekomst van online hotel channel management hangt af van real-time updates, integratie, AI, mobiele toegankelijkheid en analyses. Deze ontwikkelingen stellen hotels in staat om efficiënt te werken, hun omzet te verhogen en uitzonderlijke gastervaringen te leveren.

De ultieme voordelen van een alles-in-één oplossing

Nu je meer te weten bent gekomen over hotel channel manager kan je daarnaast ook kiezen voor een alles-in-één hotel management systeem , dat vele voordelen met zich meebrengt. Door over te stappen op een alles-in-één oplossing kun je je bedrijfsvoering stroomlijnen en alle aspecten van je hotel beter beheren vanaf één enkel platform.

Dit kan je helpen tijd en geld te besparen, de efficiëntie te verhogen en de algehele gastervaring te verbeteren.

Enkele belangrijke punten om te overwegen als je investeert in een cloudgebaseerd alles-in-één HMS:

  • Betaalbaar; kosten gebaseerd op het aantal kamers dat je hebt
  • Eén contract, één supportlijn
  • Gecentraliseerd beheer
  • Gebruiksvriendelijk voor personeel
  • Meerdere partner integraties zoals POS systemen
  • Eenvoudige cloudgebaseerde installatie


Door te kiezen voor een alles-in-één HMS met een ingebouwde channel manager kunnen hotels zich staande houden in de huidige concurrerende markt en hun gasten een optimale ervaring bieden. Plan een
gratis demo om meer te weten te komen over hoe RoomRacoon’s HMS kan helpen om van je accommodatie een succesvol en winstgevend bedrijf te maken!

Author Image

Nicky. M

Nicky is RoomRaccoon's Senior Content Manager, combining a love for travel with a practical approach to improving hotel performance through tech and insightful tips. Join her journey where travel, hospitality, and technology meet.

Gerelateerde berichten