HOTEL CASE STUDY

BUFF & FELLOW | WAAR UNIEKE GASTVRIJHEID EN NATUUR ELKAAR ONTMOETEN

Het hotel management systeem van RoomRaccoon heeft wonderen verricht voor Buff & Fellow Eco Cabins. Naast het feit dat ze 3 uur per dag besparen dankzij een integratie met Xero, hebben ze dankzij RaccoonUpsell meer van hun unieke arrangementen kunnen verkopen dan ooit tevoren en hun RevPAR met 60% weten te verhogen in slechts één jaar tijd!

About Buff and Fellow

George, South Africa
9 rooms
Boutique Eco Game Farm

Nestled in the captivating landscapes of George, South Africa, Buff and Fellow Eco Cabins is an extraordinary boutique game farm that seamlessly blends rustic charm with unparalleled guest experiences. Founded by Frikkie du Toit, whose passion for hospitality runs deep in his family, the journey to establishing Buff and Fellow began with a remarkable twist of fate. After successfully running a wedding venue for a decade, Frikkie was inspired to open his own eco oasis. Inspired by the breathtaking beauty of the farm he called home and driven by a desire to create something truly unique, Frikkie embarked on a quest to provide guests with an exceptional and Instagram-worthy experience. From the two initial cabins to the innovative pods inspired by structures in Phuket, Buff and Fellow continually pushes the boundaries of hospitality. With each addition, including the captivating cabanas, this haven of polished guest service and heartfelt fellowship has become a magnet for travellers seeking an unforgettable stay.

Gebruik maken van dynamische tarieven

De uitdaging

Buff & Fellow heeft nooit moeite gehad om hun kamers te bezetten, toch liepen ze potentiële inkomsten mis door handmatige prijsstrategieën. Het gebrek aan automatisering hinderde hen in het snel aanpassen van de kamerprijzen op basis van fluctuaties in de vraag, wat resulteerde in een lager dan gewenste RevPAR (revenue per available room).

De oplossing

Door de implementatie van RoomRaccoon had Buff & Fellow toegang tot yield management om hun dynamische prijsstrategie te automatiseren. Deze tool stelde hen in staat om de RevPAR te maximaliseren door de kamerprijzen dynamisch aan te passen op basis van de actuele vraag en de markt. De automatisering die RoomRaccoon biedt, stelt Buff and Fellow in staat om snel te reageren op veranderingen in de markt die worden beïnvloed door evenementen, seizoenswisselingen en inflatie.

De mogelijkheid om de prijzen dynamisch aan te passen op basis van deze factoren stelde de accommodatie in staat om de inkomsten tijdens piekmomenten te maximaliseren, terwijl er nog steeds gasten werden aangetrokken tijdens rustigere perioden door middel van concurrerende prijzen.

Het resultaat

60% meer RevPAR in één jaar tijd na het implementeren van RoomRaccoon.

"Yield regels hebben ons enorm geholpen om onze prijzen en bezetting te optimaliseren. De belangrijkste regels waren het voor last-minute boekingen, op basis van de bezettingsgraad, en het automatisch aanpassen van onze tarieven voor gasten die langer blijven."
FRIKKIE DU TOIT - EIGENAAR

Gasten een onvergetelijke ervaring bezorgen

De uitdaging

Van heerlijke BBQ pakketten tot een rit over de boerderij met ontbijt, Buff & Fellow staat bekend om zijn unieke aanbod. Het was echter moeilijk om deze diensten onder de aandacht te brengen. De meeste reclame werd gemaakt via handmatige e-mails of bij de receptie.

De oplossing

Buff & Fellow hebben hun marketinginspanningen opgeschroefd en extra inkomsten gegenereerd door de upgrade RaccoonUpsell, een geautomatiseerd servicemenu, te implementeren. De online functie biedt toekomstige gasten een reeks extra’s om hun verblijf nog leuker te maken. Om een idee te krijgen van welke extra’s het populairst zijn, gebruikt Frikkie de rapporten van RaccoonUpsell voor meer inzicht. Buff & Fellow presenteertdezelfde extra’s ook in hun booking engine om de zichtbaarheid te maximaliseren.

Het resultaat

De ROI op RaccoonUpsell voor Buff & Fellow was een ongelofelijke 781%.

Een gestroomlijnde werkwijze met geïntegreerde oplossingen

De uitdaging

Buff & Fellow gebruikten een management systeem dat niet samenging met hun boekhoudsoftware. Dit veroorzaakte geregeld fouten wanneer gegevens van het ene naar het andere systeem moesten worden overgezet. Bovendien was er geen zicht op de financiën en konden de inkomsten niet nauwkeurig worden verantwoord of kon er geen goed financieel overzicht worden bewaard. Dit maakte het niet alleen moeilijk om hun accommodatie te beheren en effectief beslissingen te nemen, maar het kostte ook onnodig veel tijd en moeite om de twee programma's op elkaar af te stemmen.

De oplossing

De integratie met Xero had grote voordelen voor Buff & Fellow. Door RoomRaccoon te koppelen aan de boekhoudsoftware kregen ze betere kostenefficiëntie, actuele financiële inzichten, betere controle van de inkomsten en een beter financieel overzicht. Bovendien zorgde het voor een gestroomlijnd beheer van hun financiën en werd er tijd bespaard.

Het resultaat

Buff & Fellow hebben dagelijks 3 uur bespaard door RoomRaccoon's integratie met Xero.

"De focus van ons team is zeker veranderd. We hebben het inchecken van onze gasten volledig geautomatiseerd - we streven ernaar om vóór aankomst het contact met sommige gasten te minimaliseren. Veel van onze gasten willen privacy en een zorgeloos verblijf en online inchecken heeft ons in staat gesteld dit te realiseren.”
FRIKKIE DU TOIT - EIGENAAR

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws op het gebied van hospitality en RoomRaccoon updates, rechtstreeks in je inbox! Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuwe informatie, brochures, evenementen en meer.