HOTEL CASE STUDY

THE GLEN BOUTIQUE HOTEL | EEN LUXUEUZE ERVARING IN HET HART VAN KAAPSTAD

The Glen Boutique Hotel zag een indrukwekkende stijging van 22% in hun RevPAR met behulp van RoomRaccoon’s innovatieve platform, evenals een besparing van 4 uur per dag en het profijt van de upselling van aanvullende diensten. Deze case study zal ingaan op hoe ze deze geweldige resultaten hebben bereikt.

About The Glen Boutique Hotel

Sea Point, Cape Town
24 rooms
Boutique hotel

In 2006, The Glen Boutique Hotel & Spa opened its doors to the public and has since grown from 8 rooms to a collection of 24 beautiful suites with terraces, luxury linens, and lounge areas. Guests can take advantage of the G Spa, offering a range of treatments, or they can relax poolside with a cocktail. For food lovers, G Kitchen serves up delectable dishes.

The luxury boutique hotel is located near the main attractions in the Mother City and provides its guests with some truly special discounts in collaboration with Kloof Street House restaurant, BUC Fitness Club, Cape Kayak Adventures, Sport Helicopters scenic flights, Sport Motor Yachts & Helicopters & Wiggle Car Hire. 

Creating an unforgettable stay is the highest priority at the Glen Boutique Hotel, and their success in doing so is evident by the many guests that return time and time again.

Gebruik maken van dynamische tarieven

De uitdaging

Het wijzigen van de tarieven via verschillende boekingskanalen was een handmatig en tijdrovend proces voor The Glen Boutique Hotel. Als gevolg daarvan werkten ze alleen de tarieven voor het laag- en hoogseizoen bij. Hierdoor liepen ze inkomsten mis wanneer de vraag naar hotelkamers toenam dankzij grote evenementen in de stad en omgeving, zoals concerten en marathons. Bovendien boeken zakenreizigers meestal op korte termijn en ergens centraal, ongeacht het seizoe

De oplossing

Met de Yield Manager van RoomRaccoon heeft het team van The Glen Boutique Hotel toegang tot yield regels waarmee ze hun revenue management strategie kunnen verbeteren. Zo kunnen ze eenvoudig aangepaste regels maken met verschillende parameters of voorgeprogrammeerde regels activeren. Met het oog op maximale inkomsten maken ze gebruik van yield regels om de meeste waarde te halen uit last-minute boekingen en periodes met veel vraag, terwijl ze kostbare tijd besparen met een geautomatiseerd systeem voor tariefaanpassingen.

Het resultaat

The Glen Boutique Hotel profiteerde van een opmerkelijke stijging van 22% in RevPAR binnen slechts 12 maanden na het implementeren van RoomRaccoon.

Onze yield regels werken buitengewoon goed wanneer we het hoogseizoen nadert. Ook helpen ze bij het reguleren van het boekingsverkeer door onze prijzen aan te passen op basis van de bezettingsgraad. We kunnen 10% korting bieden voor gasten die voor het eerst komen en 20% voor VIP-gasten die al meer dan 5 jaar bij ons komen overnachten. Daarnaast kunnen we gemakkelijk seizoenskortingen aanbieden op basis van bezetting en beschikbaarheid.
TAKUNDA, GENERAL MANAGER VAN THE GLEN BOUTIQUE HOTEL

Meer aandacht voor aanvullende diensten

De uitdaging

The Glen Boutique Hotel constateerde dat de receptionisten tijdens drukke check-in momenten vergaten om aanvullende diensten te promoten, zoals spabehandelingen of culinaire specials. Bovendien was het nieuwe personeel niet op de hoogte van de verschillende extra opties die beschikbaar waren. Ook de seizoensgebonden aanbiedingen voor activiteiten, maaltijden en luxe massages moesten regelmatig worden bijgewerkt.

De oplossing

The Glen Boutique Hotel implementeerde de upgrade – RaccoonUpsell, om deze problemen aan te pakken. Het geautomatiseerde servicemenu informeert gasten over alle mogelijkheden voor aankomst. Gasten kunnen op hun gemak door het online menu bladeren en kiezen uit een lijst met extra's om hun verblijf te verbeteren, waaronder kamer upgrades. Het resultaat is een grotere zichtbaarheid en meer verkoop! Bovendien heeft het hotel add-ons in hun booking engine opgenomen, waardoor potentiële gasten activiteiten en diensten vooraf kunnen boeken via hun website.

Het resultaat

Er kan enorme winst worden gemaakt met RaccoonUpsell, zoals blijkt uit een ongelooflijke ROI van 273%.

Gasten hebben ons bovenaan hun lijstje staan omdat ze tijdens het boeken worden geattendeerd op de extra diensten die we aanbieden. RaccoonUpsell helpt ons extra omzet te genereren en onze aanvullende inkomsten te verhogen voor de diensten die we al aanbieden. We hebben de afgelopen maand een grote toename gezien in de verkoop van onze spa-arrangementen. Met RaccoonUpsell hebben we meer kans op de verkoop van deze producten en pakketten, omdat ze op voorhand op de hoogte zijn van al onze diensten op het moment dat ze hun eerste boeking maken.
TAKUNDA, GENERAL MANAGER VAN THE GLEN BOUTIQUE HOTEL

Gebruik maken van technologie om tijd te besparen

De uitdaging

Tijdens het hoogseizoen liepen Maggie en Takunda, de general managers van The Glen Boutique Hotel, vast door administratieve taken zoals gastcommunicatie, betalingsherinneringen en het bijhouden van boekingen via verschillende kanalen.

De oplossing

Maggie en Takunda ontdekten veel functies die hun werk gemakkelijker maken met het intuïtieve property management systeem (PMS) van RoomRaccoon, ons kernproduct. Boekingen van verschillende kanalen worden automatisch ingevoerd in een overzichtelijk kalender, waardoor ze direct inzicht hebben in de boekings- en betalingsstatussen: ingecheckt, online ingecheckt, gedeeltelijk betaald, etc. De e-mail automatisering is vooral handig om gasten op de hoogte te houden tijdens het boeken, voor en na het verblijf. Bovendien kunnen ze via de online links voor betalingsverzoeken betalen zonder dat ze bij de receptie hoeven te zijn.

Maggie en Tekunda zijn in staat om minder operationeel en meer op strategisch vlak bezig te zijn met het creëren van arrangementen, het opbouwen en onderhouden van relaties met gasten en het trainen van personeel.

Het resultaat

Het krachtige PMS van RoomRaccoon helpt The Glen om in het hoogseizoen dagelijks 4 uur te besparen.

Omdat Peach Payments is geïntegreerd met RoomRaccoon, kunnen we gewoon een beveiligde betaallink sturen of gasten kunnen in de booking engine betalen wanneer ze hun boeking maken. Er is geen derde partij, er is geen toegang tot creditcards - het is tussen de gast en het systeem, wat geweldig is voor ons team om zich niet bezig te hoeven houden met betalingsrisico's.
TAKUNDA, GENERAL MANAGER VAN THE GLEN BOUTIQUE HOTEL

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste hospitality en RoomRaccoon updates direct in je inbox! Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuwe informatie, brochures, evenementen en meer.