HOTEL CASE STUDY

O’TWO HOTEL | ERVAAR ONGEKENDE LUXE

Om de gastenervaring zo luxueus mogelijk te maken, heeft O’Two Hotel RoomRaccoon geïmplementeerd. In deze case study zullen we nagaan hoe RoomRaccoon O’Two Hotel heeft geholpen om het resultaat te verbeteren en meer luxe pakketten te verkopen.

About O'Two Hotel

Mouille Point, South Africa
34 rooms
Luxury Boutique Hotel

For those seeking a truly luxurious experience, O’Two Hotel is an exquisite boutique hotel that offers unparalleled indulgence and timeless elegance. Every room has been meticulously designed with lavish furnishings, classic decor, king-size beds, bespoke amenities and private balconies to offer stunning views of Cape Town.

Situated in the Atlantic Seaboard, this hotel is surrounded by iconic attractions and natural beauty. What truly sets it apart is its commitment to personalised service that ensures every guest feels special and appreciated. The rooftop bar provides an unforgettable view of Cape Town and makes for a captivating highlight at the O’Two Hotel. In a sea of larger, homogenous hotels, the O’Two stands out with its distinct personality and an unparalleled guest experience that goes above and beyond expectations.

De inkomsten bereiken nieuwe hoogten

De uitdaging

O’Two Hotel bleef hangen in een reactieve prijsstrategie en liep potentiële inkomsten mis doordat ze niet in staat waren om de prijzen snel aan te passen en te profiteren van plotselinge veranderingen in de vraag, last-minute boekingen en lokale evenementen. Jayson en zijn team werkten ook handmatig de extranetten van de boekingskanalen bij om ervoor te zorgen dat altijd aan de commissiestructuur en parameters werd voldaan.

De oplossing

Met behulp van RaccoonRev voor concurrentieanalyse en het gebruik van yield regels kon het O’Two Hotel zijn tarieven strategisch aanpassen op basis van de vraag en wat de concurrentie deed. Deze proactieve aanpak resulteerde in een verhoogd ADR-tarief (average daily rate) tijdens piekperiodes in de vraag. Bovendien kunnen dankzij de ingebouwde channel manager van RoomRaccoon snel tariefwijzigingen worden doorgevoerd op alle boekingskanalen van O’Two Hotels tegelijk, met behulp van de bulk synchronisatie knop.. ls alternatief kunnen individuele tarieven naar wens worden aangepast.

Het resultaat

Het O'Two Hotel realiseerde een stijging van de RevPAR met 212%.

"Voordat we RoomRaccoon hadden, was de personalisatie volledig handmatig. Met de automatisering in het systeem hoeven we deze dingen maar één keer in te stellen en vervolgens werkt het."
JAYSON VAN NOORDWYK - GENERAL MANAGER

Betere zichtbaarheid, meer bezoekers

De uitdaging

Toen het O’Two Hotel in 2019 zijn deuren opende, had het een beperkte online aanwezigheid en kon het team in eerste instantie niet veel aandacht besteden aan de gastervaring als gevolg van handmatige werkzaamheden. RoomRaccoon werd vervolgens geïmplementeerd om deze problemen aan te pakken.

De oplossing

Bij een bezoek aan de website van O’Two Hotel wordt de bezoeker verwelkomd met een pop-up die een exclusieve directe boekingskorting aanbiedt. Deze aanbieding kan worden ingewisseld via de geïntegreerde online booking engine van RoomRaccoon, wat resulteert in een toename van het aantal directe boekingen voor het hotel. Bovendien heeft de ingebouwde channel manager O’Two Hotel geholpen om de zichtbaarheid te vergroten en boekingen beter te beheren via de best presterende kanalen, Booking.com en Expedia.

Het resultaat

Sinds de implementatie van RoomRaccoon heeft O’Two Hotel een opmerkelijke stijging van 36% in bezettingsgraad.

Meer aandacht voor aanvullende diensten

De uitdaging

Om gasten aan te sporen hun ervaringen te upgraden, e-mailde O’Two Hotel elke gast met meer informatie over luxe pakketten. Helaas zorgde dit voor een moeizaam proces voor het personeel, omdat elke upgrade handmatig moest worden toegevoegd aan de reservering wanneer gasten reageerden met hun keuze.. Bij het inchecken moest het personeel veel tijd nemen om de gasten de beschikbare upgrademogelijkheden uit te leggen. Dit resulteerde in minder gasten die gebruik maakten van last-minute upgrades.

De oplossing

Het O’Two Hotel heeft RaccoonUpsell geïmplementeerd, het geautomatiseerde servicemenu waarmee gasten voor hun verblijf upgrades en extra’s kunnen selecteren. Dit kan variëren van kamerupgrades tot wijntours of romantische arrangementen. Daarnaast stelt de online check-in van RoomRaccoon gasten in staat om zich eenvoudig te registreren en de receptie te voorzien van belangrijke informatie, zoals dieetwensen en vluchtnummers.

Het resultaat

O'Two heeft zijn aanvullende inkomstenstroom drastisch verhoogd en realiseerde een ROI van 223% door het gebruik van RaccoonUpsell.

"RoomRaccoon is het geheime wapen voor succesvol hotel management." - Jayson Van Noordwyk, general manager van het O’Two Hotel.

Jayson heeft het genoegen gehad het prachtige O’Two Hotel te beheren met de hotel management software van RoomRaccoon. Bekijk wat hij erover te zeggen heeft.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws op het gebied van hospitality en RoomRaccoon updates, rechtstreeks in je inbox! Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuwe informatie, brochures, evenementen en meer.