HOTEL CASE STUDY

VIVE LA VIE GUESTHOUSE | HET HOOGTEPUNT VAN FRANSCHHOEK

Een bezoek aan Franschhoek is nog specialer met een verblijf in het gerenommeerde Vive La Vie guesthouse. De accommodatie heeft een enorm succes ervaren sinds het gebruik van RoomRaccoon, met een stijging in RevPAR en een jaar-op-jaar stijging in directe boekingen. Deze case study verkent de functies en tools gebruikt door Vive La Vie Guesthouse om dit succes te bereiken.

About Vive La Vie Guesthouse

Franschhoek, Cape Town
5 rooms
Boutique Guesthouse

The Western Cape’s stunning mountain views, renowned wineries, and acclaimed eateries make Franschhoek an ideal destination for any traveler wishing to experience South Africa’s natural beauty. Operated by HJN Property Management Group as part of their extensive portfolio, Vive La Vie stands out as a tranquil getaway on the outskirts of Franschhoek. From its lavish pool to its private outdoor patio, this accommodation provides a tranquil atmosphere for exploring all the French Corner offers.

De inkomsten bereiken nieuwe hoogten

De uitdaging

Net als vele andere accommodaties had Vive La Vie te maken met de commissiestructuren die werden opgelegd door online travel agencies (OTA's) zoals Booking.com. Toen het internationale reisverkeer zich na Covid begon te herstellen, stegen de commissiepercentages die door OTA’s in rekening werden gebracht. Dit had een aanzienlijke invloed op de kosten van Vive La Vie en zorgde voor een daling van de inkomsten per beschikbare kamer (RevPAR). oewel OTA's zorgden voor een betere zichtbaarheid en vindbaarheid voor het hotel, moesten de commissiestructuren voor boekingen duurzamer worden, omdat ze de financiële prestaties belemmerden.

De oplossing

Door gebruik te maken van RoomRaccoon’s geïntegreerde channel manager kreeg Vive La Vie toegang tot Expedia, Agoda en Booking.com met behoud van controle over hun tarieven en distributie. Vive La Vie maakte de strategische keuze om kortingstarieven van OTA’s te verwijderen en uitsluitend kortingstarieven aan te bieden via RoomRaccoon’s ingebouwde booking engine. Deze aanpak moedigde gasten aan om rechtstreeks bij Vive La Vie te boeken, waardoor de afhankelijkheid van dure OTA-boekingen werd geminimaliseerd en de commissiekosten werden verlaagd.

Het resultaat

De strategische implementatie van RoomRaccoon bracht opmerkelijke resultaten voor Vive La Vie. Tussen 2021 en 2022 realiseerden ze een indrukwekkende stijging van 331% in RevPAR.

"RoomRaccoon is een veel eenvoudiger systeem voor onze gasten en voor ons om mee te werken. RoomRaccoon was een stap voor op wat onze vorige provider te bieden had. Bij onze vorige provider was het goed, maar we moesten nog steeds veel van onze taken handmatig uitvoeren. Nu besteden we veel meer tijd aan onze marketing, omdat het systeem zoveel van onze dagelijkse taken automatiseert."
PETER WEIDEMAN - GENERAL PROPERTY MANAGER

Verbetering van de gastervaring

De uitdaging

Vive La Vie had problemen met het vorige hotel management systeem, waarbij veel taken handmatig moesten worden uitgevoerd, wat kostbare tijd en middelen kostte. Deze werkdruk belemmerde hun vermogen om zich te concentreren op marketing en andere cruciale aspecten van hun bedrijf. Ze zochten naar een oplossing om de handelingen voor gasten en personeel te vereenvoudigen en tegelijkertijd de dagelijkse taken te automatiseren om tijd over te houden voor belangrijkere werkzaamheden.

De oplossing

RoomRaccoon had een voorsprong en zorgde voor een meer intuïtief systeem voor gasten en personeel. Met RoomRaccoon was Vive La Vie in staat haar bedrijfsvoering te stroomlijnen, dagelijkse taken te automatiseren en de ervaringen van gasten te verbeteren De automatiseringsfuncties van het systeem stelden hen in staat om online in te checken, automatische e-mails voor aankomst te versturen en upgrades aan te bieden via RaccoonUpsell, het geautomatiseerde servicemenu voor gasten.. Hierdoor kon Vive La Vie zich meer richten op marketing, de gasttevredenheid verbeteren en zich beter voorbereiden op de wensen van de gasten.

Het resultaat

Ongeveer 40% van de gasten gebruikt de online check-in, wat tijd bespaart en upgrades stimuleert.

Directe boekingen stimuleren

De uitdaging

Franschhoek is een toeristische hotspot in Zuid-Afrika en de concurrentie is dan ook groot. Het team van Vive La Vie wist dat ze zich moesten onderscheiden in deze concurrerende markt. Om dit te doen, zagen ze in dat het essentieel was om een gastervaring te creëren die vanaf het moment van boeken tot aan het verblijf klopt, waarbij directe boekingen een grote rol spelen. Ze wilden hun naamsbekendheid vergroten en ervoor zorgen dat gasten een fantastisch verblijf hadden.

De oplossing

RoomRaccoon was een voor de hand liggende keuze voor Vive La Vie vanwege de gastgerichte functies van de booking engine. Hierbij gaat het onder andere om kortingscodes, Raccoon Price Checker, een multi-property keuzemenu, valuta- en taalconverter en aanpasbare boekingsbevestigingen. Nog beter, RoomRaccoon biedt ook geavanceerde mogelijkheden zoals yield management om ervoor te zorgen dat Vive La Vie altijd de optimale prijs krijgt voor hun kamers.

Het resultaat

Met een geoptimaliseerde website om meer bezoekers om te zetten in betalende gasten, ervaart Vive La Vie een stijging van 10% jaar-op-jaar in directe boekingen.

"Ongeveer 40% van onze gasten gebruikt de online check-in. We kunnen een automatische e-mail voor aankomst instellen die we 7 dagen voor aankomst naar gasten sturen om hen te herinneren aan hun boeking bij Vive La Vie met een link om in te checken. Hier kunnen we ze ook upgrades en extra's aanbieden met behulp van RaccoonUpsell."
PETER WEIDEMAN - GENERAL PROPERTY MANAGER

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws op het gebied van hospitality en RoomRaccoon updates, rechtstreeks in je inbox! Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuwe informatie, brochures, evenementen en meer.