RoomRaccoon neemt het Ierse hotel management software bedrijf iHotelligence over

december 1, 2023 Lindsay
Home > Press Release > RoomRaccoon neemt het Ierse hotel management software bedrijf iHotelligence over
Dit bericht delen

Het internationale hotel tech bedrijf RoomRaccoon, opgericht in Nederland, versterkt zijn positie in Ierland dankzij de afronding van zijn eerste acquisitie, iHotelligence.

(Breda, Nederland) 1 december 2023 – RoomRaccoon, het toonaangevende cloud-based hotel management systeem voor onafhankelijke hotels, kondigde vandaag de overname aan van iHotelligence, een in Dublin gevestigde property management software, waarmee het zijn groei op de Ierse markt voortzet. De voorwaarden van de overeenkomst worden niet openbaar gemaakt.

Tymen van Dyl, de oprichter en CEO van RoomRaccoon, ziet de samenwerking met iHotelligence als een natuurlijke volgende stap in het streven om ’s werelds beste hotel management software te worden. Na jaren van organische groei is RoomRaccoon uitgegroeid tot een betrouwbare partij voor meer dan 2000 hoteliers, met meer dan 25.000 kamers wereldwijd. Dit aantal zal met de komst van iHotelligence alleen maar toenemen.

Hij lichtte het strategische belang van deze ontwikkeling toe: “De overname van iHotelligence is een belangrijke mijlpaal voor ons. Het benadrukt onze toewijding om onze aanwezigheid op de Ierse markt uit te breiden en hoteliers te voorzien van geavanceerde technologie die de omzet maximaliseert, de bedrijfsvoering stroomlijnt en gasten tevreden stelt. Door iHotelligence te verwelkomen in de RoomRaccoon-familie vergroten we ons klantenbestand in Ierland aanzienlijk en positioneren we onszelf als marktleider op het gebied van hotel management software in de regio.”

iHotelligence, opgericht in 2012, heeft een uitgebreid softwarepakket ontwikkeld dat bestaat uit een on-site property management systeem, booking engine en channel manager. Tot hun Ierse klantenbestand behoren boetiekhotels en onafhankelijke hotels.

Keith Slowey, oprichter van iHotelligence, gaf aan: “De overname van iHotelligence door RoomRaccoon toont aan dat ze vastberaden zijn om hun aanwezigheid in Ierland uit te breiden en superieure technologische oplossingen te leveren aan Ierse hoteliers. Deze samenwerking brengt grote voordelen met zich mee voor alle hotels die momenteel gebruik maken van iHotelligence door hen te voorzien van een enkelvoudig cloud-based platform met geavanceerde functies om de operationele efficiëntie te verbeteren en de omzet te verhogen.”

Naast RoomRaccoon’s HMS kunnen Ierse hoteliers een concurrentievoordeel behalen met de unieke upgrades van het systeem. Van dynamische prijstools die hun prijsstrategieën aanpassen op basis van actuele marktgegevens, bezettingsgraden en schommelingen in de vraag, tot geautomatiseerde upselling, housekeeping management en nog veel meer.

De overname van iHotelligence is de eerste overname die is gerealiseerd door de interne afdeling Mergers & Acquisitions van het bootstrapped start-up bedrijf. Het bedrijf blijft financieel onafhankelijk sinds de oprichting in 2017.

Naast het versterken van de aanwezigheid in Ierland heeft RoomRaccoon ambitieuze plannen voor verdere uitbreiding in zowel Europa als Noord-Amerika.

RoomRaccoon is gevestigd in Nederland en heeft kantoren in Kaapstad, Lissabon en Valencia.

Over RoomRaccoon

RoomRaccoon is een bekroond hotel management systeem dat al door duizenden onafhankelijke accommodaties over de hele wereld vertrouwd wordt. Het cloud-based platform van RoomRaccoon biedt hoteliers een uitgebreide reeks producten en oplossingen om de omzet te verhogen, de bedrijfsvoering te stroomlijnen en de gastervaring te verbeteren. En met meer dan 400 integraties is RoomRaccoon in deze markt een van de oplossingen met de meeste connecties. RoomRaccoon werd in 2017 opgericht door een hoteleigenaar en tech-ondernemer en werd in 2020 en 2021 door Hotel Tech Report uitgeroepen tot het Beste Hotel Management Systeem ter wereld.

Persbericht uitgegeven door:
Lindsay Krause, Senior Brand Manager, RoomRaccoon
[email protected]

 

Author Image

Lindsay

Gerelateerde berichten